NEDOSTATAK HIDRATACIJE

Vlaga u zraku stalno vam kvari frizuru? Ovako ćete zauvijek riješiti problem neposlušne kose

27.12.2021 u 14:58

Bionic
Reading

Ako i vi pripadate damama čija kosa ima tendenciju kovrčanja, do sada ste se zasigurno suočili s neurednim izgledom kose usred vlage i vjetra, no uzrok bujnog i zamršenog izgleda kose zapravo se krije u nedostatku hidratacije koju potiču ovi vremenski uvjeti

U vlažnim vremenskim uvjetima, dehidrirana i suha kosa postaje kovrčava jer se sloj kutikule vlasi podiže zbog čega vlaga dopire do vlasi kose koje potom nabubre. Zahvaljujući ovoj pojavi kosa rezultira neurednim izgledom, a navedeno je itekako moguće izbjeći.

Šamponi koji u sebi sadrže sulfate ili silicone u stanju su isušiti kose i iziritirati vlasište. Kosu je, prema riječima frizerskih stilista, potrebno održati duboko hidratiziranom na što prirodniji način.

RIJEČ SLAVNOG STILISTA

Kratke, srednje dužine ili duge: Ovih 15 frizura posebno laskaju tankoj kosi

Pogledaj galeriju
  • placeholder

Proizvodi protiv kovrčanja kose poput šampona, regeneratora i maske pomoći će da kosa izgleda uredno i tijekom vlažnih uvjeta pomažući da kutikula vlasi ostane zatvorena, a kosa hidratizirana i nahranjena.

Hranjiva maska jednom tjedno koju ćete ostaviti da djeluje na kosi 10 do 15 minuta, prema riječima frizerskih stilista, također je učinkovita metoda u sprečavanju neurednog izgleda kose u vlažnim uvjetima.

Prilikom ispiranja kose uvijek koristite hladnu vodu. U odnosu na mlaku ili toplu, hladna voda prilikom ispiranja zatvorit će kutikulu vlasi i sama kosa izgledat će zaglađenom i sjajnom.

Mokra kosa slabija je od suhe, a kako biste uklonili višak vode i pritom ju očuvali otkijte moć ručnika od mikrovlakana, a koristite li proizvode za stiliziranje kose pobrinite se da stižu bez dodatka alkohola koji isušuje kosu.

Isto tako, frizerski stilisti savjetuju korištenje sušila za kosu s ionizacijskom funkcijom kojom se sprječava statički elektricitet i kovrčanje kose. U suprotnom koristite sušilo za kosu u kombinaciji s četkom od prirodnih vlakana.

Zdrava kosa počinje njegom iznutra, stoga u svoju prehranu uključite zeleno povrće i voće, zbog sadržaja vitamina C i cinka koji potiču oksigenaciju vlakna kose, mikrocirkulaciju i jačaju kosu. Brokula, špinat, limeta, kivi ili zelena paprika, pravi su beauty saveznici u postizanju hidratizirane kose otporne na vlažne uvjete.