SLOBODNO UŽIVAJTE

Vjerovali ili ne, kebab može biti zdrava hrana

  • Autor: M.C.
  • Zadnja izmjena 31.10.2014 15:46
  • Objavljeno 31.10.2014 u 15:46
Kebab

Kebab

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstock

Tko jednom proba pravi kebab, teško da će mu ikada više odoljeti

Kebab s omiljenim umakom i dodacima za mnoge je čisti hedonizam, ali nakon uživancije slijedi moment žaljenja jer je oduvijek karakteriziran kao nezdrav obrok.

No Australian News istražio je zašto je kebab na lošem glasu i jako je zadovoljan odgovorom nutricionistice Susie Burrell: 'Nije pržen kao druga brza hrana, a najčešće ga jedemo sa salatom i meso nije loše.'

Ako ga odaberete na drugačiji način, kebab uopće nije loša opcija. Najveći je problem to što ga jedemo s kaloričnim umacima nakon što smo pojeli ostale obroke u danu, a i porcije su obično velike.

Izbjegnete li sve ove zamke, nema razloga da ne uživate u ovom slasnom jelu jer bez dodataka i u manjoj mjeri, kebab, nutricionistički gledano, ima zeleno svjetlo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!