ZAHVALNI LJUBIMCI

[VIDEO] Vlasnici mačaka za svoje tvrdnje sada imaju i znanstvenu potvrdu

23.01.2020 u 19:36

Bionic
Reading

Da lov napasnih glodavaca nije jedini razlog njihova držanja u domu vlasnici mačaka odavno znaju, a sad im je stigla i znanstvena potvrda

Znanstvenici sa Sveučilišta Oregon Sate uhvatili su se u koštac sa ovim zahvalnim ljubimcima, ali nezahvalnim materijalom za proučavanje, no trud im se na kraju isplatio.

Uspjeli su tako u svojoj nedavnoj studiji dokazati ono što vlasnici mačaka oduvijek tvrde, a to je da su čudljive životinje izraženog karakterta zapravo odlično društvo i zahvalni kućni ljubimci.

Mnogi smatraju da su mačke prilično neprijateljski raspoložene, ali znanstvenici su zaključili da svoje vlasnike ne vole ništa manje nego čovjekov najbolji prijatelj.

Pod uvjetom da niste alergični na njezinu dlaku, mačka čak može svojim predenjem blagotvorno djelovati na vaše zdravlje, otkrili su znanstvenici.

Mnogi su uvjereni i da je njihovo prijateljstvo s ljudima zapravo savez sklopljen zbog osigurane hrane, ali znanstvenici tvrde da mačke zapravo više uživaju u interakciji s ljudima nego u njihovoj hrani.

'Za većinu mačka vlasnik je izvor sigurnosti', otkriva Kristyn Vitale, glavna autorica studije i dodaje kako mačka ovisi o svom vlasniku da bi se osjećala sigurno kad je pod stresom.