SAVJETI STRUČNJAKA

[VIDEO] Kako spasiti pretjerano iščupane obrve

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 06.10.2020 16:15
  • Objavljeno 06.10.2020 u 16:15
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Lilly Bloom / Cultura RF / Profimedia

Ponekad se zaigramo s čupanjem obrva i malo pretjeramo. Koliko ćemo morati čekati prije nego obrve ponovo narastu i postoji li nešto s čim bismo to mogli ubrzati?

Ako ste ikad pretjerali s čupanjem obrva, moguće je da već znate koliko vremena je prošlo dok ponovo nisu izrasle i je li nešto posebno pomoglo. Iako se možda čini kao sitnica, pretjerano počupane obrve mogu ozbiljno promijeniti nečiji izgled.

Obrve rastu prilično sporo – za prosječnu dužinu treba oko četiri mjeseca. Oni koji nisu dovoljno strpljivi jednostavno pričekati da obrva sama naraste nesumnjivo će potražiti neki način kako taj proces ubrzati.

Stručnjaci za obrve poput vizažistica Robin Evans, Maribeth Madron i Stevi Christine imaju nekoliko savjeta za osobe koje su doživjele nezgodu s obrvama.

Jedan od najčešćih savjeta koje Maribeth Madron daje u vezi obrva je kad ih je vrijeme pustiti da rastu.

'Znate da je vrijeme pustiti obrve da rastu kad ste kronično nezadovoljni kako izgledaju bez šminke', kaže Maribeth Madron.

Povod za promjenu obrva također može biti i kad trošite previše vremena na šminkanje tog područja lica, kao i kad jednostavno želite promjenu izgleda.

'Obrve ne moraju biti blizanke, već je dovoljno da su samo sestre', kaže Stevi Christine.

Ono što vizažistica misli je da obrve ne moraju biti potpuno identične, no ni da se ne smiju ni značajno razlikovati.

'Obrve mogu narasti na prosječnu duljinu za oko četiri mjeseca, no to je moguće gotovo dvostruko ubrzati', kaže Maribeth Madron.

Treba imati na umu kako stres može prorijediti obrve, kao i kosu. Kod značajnijeg gubitka obrva moguće je da se radi o bolesti štitnjače, slabokrvnosti, loše prehrane ili možda čak autoimunoj bolesti.

Pretjerano čupanje također može dovesti do trajnog gubitka obrva. U tom slučaju postoje serumi koji mogu ponekad pomoći.

Većina seruma zapravo pospješuje rast dlaka, ne samo obrva, kao i to da ne postoji nikakva garancija da će neki proizvod zapravo djelovati. Oni proizvodi koji bolje djeluju stimuliraju zdravlje folikula.

Peptidi u popisu sastojaka uglavnom su dobar znak da bi proizvod mogao imati stvaran učinak. Razni proizvodi koji stimuliraju rast obrva također djeluju kao terapija i moraju se kontinuirano koristiti inače gube učinkovitost.

Dok obrve rastu, najbolje je koristiti neki kozmetički proizvod koji bojom stvara iluziju punijih obrva. Nemojte zaboraviti da je nemoguće postići savršen izgled obrva dok čekate da vam narastu.

Briga za obrve može biti prilično jednostavna i većina ljudi je može sama vršiti. Naravno, najlakše vam je prepustiti se profesionalnoj osobi tijekom vremena dok obrve rastu ako za to imate novca i povjerenja.

Na kraju je najvažnije naoružati se strpljenjem i pažljivo oblikovati svoje obrve.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!