LJEPOTA

Jeste li već čuli za njih? Baby obrve novi su trend među trendsetericama

30.06.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa donijela je i neke pozitivne stvari. Tijekom boravka u izolaciji mnogi su se konačno posvetili sebi. Više vremena provodili smo sa svojim ukućanima, okušali se u pripremi novih recepata i isprobali razne beauty trikove. Mnoge su žene u karanteni odlučile 'uzgojiti' obrve, a kao posljedica toga izrodio se trend baby obrva

Baby obrve, odnosno ultračupave, voluminozne obrve pojavile su se sramežljivo na beauty sceni, a koronakriza je samo doprinijela njihovoj popularnosti. Prema riječima beauty stručnjaka baby obrve sve su omiljeniji odabir žena diljem svijeta upravo zbog toga što izgledaju vrlo prirodno.

Prirodna ljepota sve je cijenjenija posljednjih godina, što se preslikalo i na beauty industriju, stoga nimalo ne čudi to što žene sve više biraju decentni make up, vade filere i silikone i vraćaju se prirodnom izgledu.

Da biste postigli savršene baby obrve, potrebno je pridržavati se nekoliko osnovnih koraka. Prije svega, oblikujte obrve prema vašim crtama lica tako što ćete pincetom ili voskom ukloniti višak dlačica. Kada ste obrvama dali definiciju, možete preći na šišanje obrva. Obrve začešljajte prema gore i uz pomoć oštrih škarica odrežite vrhove dlačica, prateći luk obrve, kako bi dlačice izgledale savršeno ravno.

Kada ste i to odradili, vrijeme je za postizanje baby obrva. O ovoj tehnici oblikovanja obrva već smo ranije pisali, a postupak je vrlo jednostavan. Video pogledajte ovdje.

Na policama trgovina potražite prozirni sapun (izbjegavajte bijeli sapun koji će na obrvama ostaviti bijele tragove) i čistu okruglu četkicu za raščešljavanje trepavica i obrva. Četkicom prvo začešljajte obrve prema gore, a potom ćete to isto učiniti uz pomoć sapuna, tako što ćete navlažiti jednu stranu sapuna i četkicom zagrebati po površini kako bi prikupili gelasti sloj.

Kada je četkica sa svih strana ispunjena sapunom počnite začešljavati obrve prema gore, kao da ih pokušavate izvući. Primijetit ćete da će se dlačice uskoro skoriti, a to i je cilj, kako bi mogle stajati uspravno.

Obrve će na taj način djelovati puno gušće, a ako su vaše obrve prirodno rijetke i potrebno ih je dopuniti unatoč ovom beauty triku, uvijek to možete učiniti uz pomoć malo gela ili olovke za obrve.