PREGLEDI NA PLAŽAMA

Važno je znati zaštititi se od sunca

18.06.2012 u 15:49

Bionic
Reading

Svim vrtićima u Hrvatskoj Dm i NIVEA Sun daruju paket proizvoda za zaštitu od sunca

Dm i ove godine provodi humanitarno-edukativnu kampanju 'Zaštiti se... i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!', koja za cilj ima potaknuti građane na odgovorno ponašanje na suncu. Izuzetno pozitivne reakcije javnosti potaknule su nastavak suradnje s

partnerima projekta, Hrvatskim dermatovenerološkim društvom i Referentnim centrom za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske te pokroviteljem, Ministarstvom obrazovanja, znanosti i športa, a ove godine Inicijativi dermatoloških pregleda na hrvatskim plažama pridružilo se i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Kako bi skrenuli pozornost koliko je važno i prilikom dnevnog boravka u vrtiću, tijekom izlazaka na sunce, djecu pravilno zaštititi sredstvima za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, Dm i NIVEA Sun će svim vrtićima u Hrvatskoj pokloniti paket dječjih proizvoda za zaštitu od sunca, dovoljan za svu djecu vrtićke dobi. Dm će svim vrtićima pokloniti i edukativne brošure koje sadrže vrijedne praktične savjete prof. dr. sc. Mirne Šitum dr. med., primarijus, predsjednice Hrvatskog dermatovenerološkog društva i voditeljice referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske te edukativnu slikovnicu 'Ljeto s Hlapićem', kako bi roditelji kroz simpatičnu priču djecu naučili o važnosti zaštite od sunca.

U želji da potakne što veći broj građana na odgovorno ponašanje na suncu, Dm je tijekom lipnja svojim kupcima ponudio proizvode za sunčanje po pristupačnim cijenama te im, kao i proteklih godina, omogućio da izravno sudjeluju u donaciji za hrvatske vrtiće. Naime, zamjenom 15 bodova na kartici Svijeta prednosti kupci ostvaruju popust od 15 posto na proizvod za sunčanje po izboru, a svaka zamjena bodova pridonijet će Dm-ovoj donaciji krema za sunčanje, edukativnih brošura i slikovnica Ljeto s Hlapićem, za sve vrtiće u Hrvatskoj.

U cilju edukacije o važnosti zaštite od UV zračenja i prevencije melanoma Dm, tijekom srpnja i kolovoza, organizira besplatne dermatološke preglede na hrvatskim plažama. Tim stručnjaka Hrvatskog dermatovenerološkog društva na čelu s prof. dr. sc. Mirnom Šitum, dr. med., primarijus, tako će 14. 7. posjetiti Šibenik, 21. 7. Dubrovnik, 28. 7. Zadar u sklopu Millennium Jumpa, 2. 8. Makarsku, 9. 8. Split, 12. 8. Pulu i 13. 8. Crikvenicu.