UKLJUČITE SE I VI!

V.o.o.d.o.o. i ShoeBeDo pomažu Europskoj koaliciji protiv raka dojke

15.10.2010 u 16:11

Bionic
Reading

V.o.o.d.o.o. i ShoeBeDo s ponosom sudjeluju u Skechersovoj globalnoj akciji te doniraju 50 kuna od prodaje svakih tenisica Skechers Shape-ups awareness Europi Donni, Europskoj koaliciji protiv raka dojke

Rak dojke najčešći je tumor u žena. Svake godine u svijetu oboli oko 1,1 milijun žena, a oko 411.000 žena izgubi bitku protiv te zloćudne bolesti. Danas je moguće potpuno izliječiti rak dojke ako ga se otkrije u početku njegova rasta, u njegovu najranijem stadiju.

Osnovne dijagnostičke metode ranog otkrivanja raka dojke su mamografija i ultrazvuk uz neizostavni klinički pregled i mjesečni samopregled (koji ne smije biti jedini način kontrole).

Zna se da od raka dojke češće obolijevaju žene u čijoj je bliskoj obitelji bilo oboljelih od raka dojke, žene koje su prethodno operirale rak dojke kao i one koje su godinama koristile hormonsku nadomjesnu terapiju.

Prekomjerna tjelesna težina i loša prehrana također povećavaju rizik za razvoj raka dojke. Procijenjeno je da tjelesna neaktivnost uzrokuje 10-16 posto svih slučaja raka dojke. Zdrava prehrana i umjerena tjelesna aktivnost, kao što su brzo hodanje i korištenje stepenica gdje god je to moguće, pomažu u postizanju i održavanju normalne tjelesne težine.

V.o.o.d.o.o. i ShoeBeDo ponosno sudjeluju u Skechersovoj akciji za pomoć u borbi protiv raka dojke. Uključite se i vi!