ZA SVAKI STAS

Uz pametan odabir kupaćeg kostima možete uspješno prikriti sve mane, a evo o čemu trebate voditi računa

06.07.2019 u 07:50

Bionic
Reading

Sezona godišnjih odmora je već tu, a prije nego krenemo na ljetovanje mnogi će se upustiti u često vrlo mučan zadatak potrage za tim vrlo bitnim komadom ljetne garderobe

Potraga za idealnim kupaćim kostimom za mnoge je pripadnice ljepšeg spola misija koju bi najradije preskočile jer se radi o nimalo lakom zadatku. Stisnuti u maloj garderobi i pod nimalo laskavom rasvjetom, svaki nam se model čini još više neprikladnim, a sitne tjelesne nesavršenosti postaju još uočljivije.

  • +55
Kupaći kostimi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Iako je danas sve popularnija i online kupnja koja nam može olakšati šoping, zaljubljenice u modu slažu se da nimalo lako nije pronaći savršen kupaći kostim osobito ako npr. imate veliko ili malo poprsje, imate naglašeni trbuh ili ramena ili ako ste npr. plus size

No ne očajavajte jer stilisti ističu kako uz pametan odabir kupaćeg kostima možete uspješno prikriti sve mane.

Za svaki oblik tijela postoji kupaći kostim koji naglašava prednosti i skriva dijelove tijela zbog kojih se mnogi osjećaju nesigurnima kad su izloženi pogledima na plažu.

U manjini su one sretnice koje se mogu pohvaliti mjerama Isabel Goulard ili Alessandre Ambrosio pa najveći postotak žena muče kritične točke poput malih ili velikih grudi, velike ili ravne stražnjice, širokih ramena, trbuha, kratkih nogu, širokih bedara i sl.

Evo o čemu trebate voditi računa prilikom kupnje kupaćeg kostima:

Široka ramena

Kako bi se vizualno izbalansirala figura, za djevojke i žene koje imaju široka ramena preporučuju se modeli u istoj boji, a dobar su odabir kupaći kostimi s vodoravnim prugicama kako bi se kreirala iluzija pješčanog sata. Dobro su rješenje i kupaći kostimi s asimetričnim izrezom koji su već neko vrijeme veliki hit.

Atletski građeno tijelo bez oblina

Iluzija oblina može se postići s kupaćim kostimom čiji je gornji dio ima košarice, nabore ili podstavu te uz pomoć raznobojnih printeva i svijetlih, pastelnih boja. Izbjegavajte tzv. 'banana' topove, kupaći kostimi bez oblika ili gaćice u obliku bokserica.

Male grudi

Potraga za savršenim modelom koji će male grudi kakvima se ponosi npr. Cara Delevingne vizualno učiniti većima nerijetko je nimalo lak zadatak. Najbolji izbor su kupaći kostimi s gornjim dijelom koji je ukrašen naborima ili kamenčićima kako bi se stvorila iluzija bujnijeg poprsja. Dakako, ovom bi problemu mogli pomoći i popularni push-up modeli ili gornji dijelovi s odvojivim jastučićima.

Naglašeni trbuh

Ako vas muči ovaj problem najbolje će vam odgovarati jednodijelni kupaći kostimi koji nisu previše rezani, a osobito tzv. color block modeli koji će skrenuti pozornost s mrskih viškova. Dobro su rješenje i retro kupaći kostimi povišenog struka koji će zamaskirati kritično područje ili trendi jednodijelni badići s prorezima sa strane. Gornji dio vašeg kupaćeg kostima trebao bi skrenuti pozornost s kritičnih dijelova pa birajte intenzivnije boje i dezene (isto vrijedi i za osobe sa širokim bedrima).

  • +29
Popularni kupaći kostimi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Velike grudi

Pripadnice ljepšeg spola koje se mogu pohvaliti bujnim dekolteom poput Kim Kardashian obavezno moraju razmisliti o modelima kupaćih kostima koji će im jamčiti potporu i sigurnost. Gornji dijelovi kupaćih koji podsjećaju na grudnjake potpomognute žicom ili s širim naramenicama kako bi se izbjegavalo urezivanje u kožu, najbolje su rješenje za djevojke i žene s velikim grudima.

Ravna stražnjica

Nećete pogriješiti s modelima kupaćih kostima koji će vizualno stvoriti dojam većih oblina pa birajte npr. donje dijelove kupaćih kostima s nekim zanimljivim printom ili u vedrim nijansama kako biste odvratili pozornost s nepostojeće guze. Za žene i djevojke s ravnom stražnjicom odlično su rješenje i popularni modeli poput tzv. 'brazilskih' donjih dijelova koji otkrivaju više kože nego donji dijelovi retro stila.

Velika stražnjica

Ako imate veću ili veliku stražnjicu poput npr. Jennifer Lopez, bikiniji na vezanje ili gaćice koje su visoko rezane mogu biti vrlo nepraktični. Za vas su dobro rješenje kupaći kostimi koje nećete stalno morati povlačiti i navlačiti. Trebali biste potražiti modele s čvrstim donjim dijelom i printanim gornjim dijelom što će pomoći uravnotežiti veliku stražnjicu.

Kratke noge

Ako želite vizualno produžiti noge, najbolji odabir su modeli s trakicama na vezanje koje se mogu regulirati. Sjajno su rješenje i visoko rezani modeli donjeg dijela kupaćeg kostima koji će stvoriti iluziju dužih nogu te izduljiti figuru.