JULIETTE BINOCHE

Utjelovljenje francuskog chica: U ovom izdanju nikoga nije ostavila ravnodušnim

14.02.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Francuska diva Juliette Binoche i australski glumac Ben Mendelsohn glume dvije modne ikone tijekom nacističke okupacije Francuske u novoj, uzbudljivoj seriji streaming servisa Apple TV+

'The New Look' naziv je nove serije koja će svoju premijeru na streaming servisu AppleTV+ imati 14. veljače, na samo Valentinovo.

Zvijezda filma 'Čokolada', Juliette Binoche, u seriji utjelovljuje čuvenu Coco Chanel, dok njezinog modnog rivala, dizajnera Christiana Diora, tumači glumac Ben Mendelsohn.

TV ekipa okupila se ovog tjedna na svečanoj premijeri u New Yorku, na kojoj je 59- godišnja Francuskinja uspjela posebno zablistati.

  • +2
Juliette Binoche Izvor: Profimedia / Autor: Steven Bergman/AFF-USA.COM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Poznata po odabiru jedinstvenih kreacija s modnim twistom za svečana događanja, ni ovoga puta nije razočarala.

Poput 70- godišnje kolegice i sunarodnjakinje Isabelle Huppert, zadatak kreiranja besprijekornih izdanja već povjerila je stilistu Jonathanu Huguetu.

Za njujoršku premijeru serije 'The New Look', Huguet je za svoju slavnu klijenticu, umjesto Chanelove, odabrao kreaciju s potpisom francuskog Diora - i nije pogriješio.

Odabir je pao na crnu haljinu dužine midi, sa zavodljivim detaljem padajućih rukava, naglašenih V-izrezom dekoltea.

Njezin laskavi kroj istaknuo je detaljem tankog, sjajnog remena dok je cjelokupno izdanje odveo na sasvim novu razinu s modnim dodacima.

Operne rukavice od kože i crni ukras za glavu sa impozantnim obodom učinili su da Diorova haljina, kao i dama koja ju nosi, posebno zablistaju na premijeri.

Umjesto klasičnih salonki, odabir obuće pao je na visoke crne čizme.