POMAKNITE GRANICE

Usudite li se u krevetu raditi ovo?

24.05.2013 u 15:27

Bionic
Reading

Priželjkujete da vam seksualni život bude uzbudljiviji? Slijedite zanimljive trikove inspirirane knjigom 'Pedeset nijansi sive' te se prepustite čistoj strasti sa svojim partnerom

Knjiga je navela žene diljem svijeta da češće razgovaraju, ali i razmišljaju o seksu. No činjenica je da se veliki broj žena po pitanju seksa još osjeća inferiorno, piše redbookmag.com.

Nedavno istraživanje internetske stranice Goodinbed.com otkrilo je kako čak pedeset posto ljudi vlastiti seksualni život percipira kao dosadan te priželjkuje malo više akcije u spavaćoj sobi. Stoga, kako poboljšati seksualni život te napokon uživati u nesputanoj strasti? Seksolog Ian Kerner te autor knjige 'The Big Book of Seks', savjetuje da ideje crpite iz kakve erotske knjige, kao što je 'Pedeset nijansi sive' te da isprobate akcije koja vam se sviđaju te koje vas uzbuđuju, a kako bi vam sam početak bio lakši, slijedi nekoliko izdvojenih seksi igrica koje su isprobali Anna i Christian.

Vezanje ruku
Fantazija podčinjenosti i dominacije je vrlo popularna, kaže Ian Kerner te dodaje da ta fantazija nije izazvana samo knjigom 'Pedeset nijansi sive'. Današnje žene češće no ikada imaju visoko pozicionirane poslove te obavljaju veliki dio kućanskih obaveza pa tako činjenica da ih dominantni muškarci jako privlače uopće ne iznenađuje. Ideja o podčinjenosti te nemogućnost donošenja odluka, može biti prilično uzbudljiva. Kod kuće nemate lisice? Nema veze, poslužite se idejom iz knjige te dopustite suprugu da vas veže svojom omiljenom kravatom ili pak to vi učinite njemu.

Isprobajte nove poze i nova mjesta za seks
Vezanje očiju
Minimiziranje jednog osjetila, u ovome slučaju vida, pojačat će osjetljivost drugih osjetila, poput dodira. Osim toga, vezane oči jednako tako mogu raspaliti maštu, a zgodan trik je taj da partner koji nema zatvorene oči ima spremno nekoliko trikova, poput kockica leda, vibratora ili pak pera kako bi što jače stimulirao ostala osjetila te postigao seks koji ćete dugo pamtiti.

Kockice leda
Koža je najveći seksualni organ, a njezinom stimulacijom postiže se veliko zadovoljstvo koje čak može rezultirati orgazmom. Stavljanje kockica leda na kožu partnera može stvoriti posebno seksualno uzbuđenje – osjećaj koji može u početku biti neugodan, no nikako bolan. Ova seksualna igra je jako uzbudljiva, jer možete 'pokoriti' partnera, ali bez toga da iskusi bol.

Seks u automobilu
Ne morate se luđački juriti automobilom poput Anne i Christiana, dovoljno je da se uputite u vožnju, zaustavite na prigodnom mjestu te se prepustite strasti. Seks u automobilu probuditi će osjećaj egzibicionizma u vama, a posebno će vas uzbuđivati činjenica da biste mogli biti uhvaćeni.

Budite malo zločesti
Christian Grey imao je pravo u ovome: malo tapšanja i lupkanja po stražnjici može itekako pojačati osjećaj orgazma. Objašnjenje tomu se nalazi u činjenici da bol i užitak izazivaju otpuštanje dopamina - moćnog hormona koji daje opojan osjećaj strasti te povećava toleranciju boli. Kerner predlaže uvođenje malo laganog lupkanja po stražnjici za vrijeme predigre, a ako to oboje želite i za vrijeme odnosa.

Seks i zajedničko tuširanje
U knjizi Anna i Christian seks ispod tuša odveli su na posve drugu razinu. Međutim, u stvarnosti to tako baš i ne funkcionira. Seks ispod tuša baš i ne funkcionira, jer voda smanjuje prirodni lubrikant. No to ne znači da vam tuš ne može poslužiti za seksi predigru ili kao način opuštanja nakon seksa.

Budite spremni prijeći granice
U predigru ili čak za vrijeme seksa nemojte jednostavno isključivati neke stvari koje niste ni isprobali pa ne znate odgovaraju li vam. Dajte priliku oralnom i analnom seksu te iskusite nešto sasvim novo i uzbudljivo.

Napravite to svugdje – osim u krevetu
Jedan od prvih i najuzbudljivijih scena seksa u knjizi je ona kada se Anna i Christian prepuste strasti na uredskom stolu. Naravno, rijetko tko ima dovoljno velik i čvrst stol koji će podnijeti težinu dvoje ljudi, no to vas ne mora spriječiti da iskušate neka druga mjesta. 'Seks na brzaka ne mora imati dugu predigru ni voditi do orgazama. Međutim, on gradi fizičko i psihičko iščekivanje koje može dovesti do kasnije erupcije strast', kaže Kerner.

Vanilija seks
Poze u kojima se osjećate udobno i sigurno, poput misionarske ili one u kojoj je partnerica gore, ne bi trebale biti zanemarene. U ovim pozama ne morate se brinuti oko doživljavanja orgazma, i to je jako dobro i opuštajuće. Međutim, nemojte zanemarite ni nove poze i trikove, uzmite najbolje s obje strane te stvorite svoj vanilija seks, s trešnjicom na vrhu.