POVEĆAJTE ZARADU

Uskoro počinje turistička sezona, a mi vam donosimo savjete za to kako maksimalno iskoristiti prostor u apartmanu

12.03.2021 u 16:06

Bionic
Reading

Stižu nam topliji dani, a iznajmljivači polako započinju s pripremama za turističku sezonu u nadi da će ova sezona biti barem malo bolja od prošlogodišnje. Kako bi povećali svoje šanse za popunjavanje što većeg broja tjedana, mnogi razmišljaju o sitnim preinakama koje će njihove apartmane učiniti privlačnijima gostima. Bez obzira nalazi li se vaš apartman na moru ili u kontinentalnom dijelu, uz ove korisne savjete zasigurno ćete povećati svoje šanse za uspješniju sezonu i povećani broj gostiju u odnosu na prethodnu godinu

Svatko voli zaraditi koju kunu više, a u slučaju najma možete to učiniti na dva načina - povećanjem broja ležajeva i/ili uređenjem apartmana. Naš savjet je da učinite oboje. Na taj način izvući ćete maksimum iz apartmana, a gosti će to itekako prepoznati i znati cijeniti.

Ukoliko već neko vrijeme razmišljate o preuređenju apartmana te su vas kočile financije, znajte da i za vrlo malo novca možete ostvariti odlične rezultate. Ono što je važno napraviti prije nego se upustite u ovu kratku i slatku avanturu jest odrediti budžet. Na taj način okvirno ćete znati koliko možete potrošiti, lakše ćete se pridržavati budžeta pa će i sam odabir namještaja i dekoracija biti lakši.

Prostorije na koje se prvenstveno morate fokusirati su spavaće sobe i dnevni boravak, u koje uvijek možete smjestiti gosta ili dva više. To ne znači da izgled ostatka apartmana trebate zanemariti, već da u spomenutim prostorijama osigurate maksimalan broj ležajeva koji će vam donijeti dodatnu zaradu, ali da pritom prostor ne izgleda prenatrpano.

U nastavku pogledajte odličnu Lesnina ponudu i što sve trebate učiniti kako bi vaš apartman mogao primiti veći broj gostiju, a da pritom dobije novo, ugodnije ruho za malo novca. Nakon ovih savjeta vaš apartman izgledat će kao novi te će bolje kotirati na servisima za buking.

Investirajte u kvalitetan i funkcionalan krevet

Prije nego što uopće započnete s preuređenjem apartmana, znajte da je prvi dojam najvažniji. Gost ga stječe u prvih desetak sekundi i zato je važno redovito osvježavati apartman novim detaljima. Također je jako važno redovito bojiti zidove. Apartman će automatski djelovati čišće, ugodnije, novije i privlačnije. Kada su zidovi obojeni, vrijeme je da se bacite na odabir ključnih komada namještaja.

Odabirom kvalitetnog i prostranog kreveta zasigurno ćete privući dobar dio gostiju koji se na svom godišnjem odmoru žele istinski odmoriti i naspavati. Mnogi imaju problem zaspati izvan svojih domova pa je kvalitetan ležaj stavka kojoj pridaju posebnu pažnju prilikom odabira apartmana za svoj odmor.

Osim kvalitete, važna stavka prilikom odabira kreveta je i njegova funkcionalnost. Prilikom kupovine kreveta, ciljajte na krevete s prilagodljivim sustavima, kao što su apartmanski kreveti koji se mogu odvojiti i spojiti po potrebi. Ovime ćete zadovoljiti potrebe parova, ali i drugih gostiju koji nemaju problem dijeliti sobu, ali ne i krevet. Umjesto klasičnih kreveta, predlažemo vam one koji imaju integriran sanduk ili podizne sisteme koji će štediti prostor, što je posebno važno kod manjih apartmana.

Ukoliko kreveti u vašem apartmanu imaju već koju godinu i nisu pretjerano moderni, to ćete još nekako moći zamaskirati lijepom posteljinom, no dotrajali madraci su ti koji će vas koštati loše recenzije. Budite mudri i investirajte u nove madrace kako bi vaši gosti napustili apartman dobro naspavani, odmorni i zadovoljni. Kako madrac već nakon prve sezone ne bi imao mrlje, ali i zbog higijenskih razloga, prekrijte ga zaštitnom navlakom koja će spriječiti prodiranje tekućina, a prije dolaska novih gostiju jednostavno operite navlaku u perilici rublja.

Obične krevete i kauče zamijenite modelima na razvlačenje

Lukav način da svoj apartman prenamijenite za više gostiju, a da prostorije pritom ne izgledaju prenatrpano, su kreveti na razvlačenje. Krevet Anna koji smo pronašli u Lesnini kao stvoren je za male prostore. Danju ima funkciju kauča, a noću se pretvara u udoban i prostran krevet veličine 180 x 200 cm. Plus je to što ima dvije ladice u koje možete potrpati dodatne deke i prekrivače koje gosti mogu koristiti po potrebi.

Iznajmljivači su svjesni činjenice da svako dodatno ležeće mjesto donosi mogućnost za veću zaradu pa je jedan od naših savjeta da postojeći kauč zamijenite modelom na razvlačenje, na koji ćete moći smjestiti još dvije osobe. Ukoliko vam se ovo čini kao pothvat za koji trenutno nemate novaca, kauč na razvlačenje obavezno stavite na spisak prioriteta te od novaca koje ste zaradili ove sezone kauč kupite dogodine.

Osigurajte pomoćni ležaj

Često se zna dogoditi da se gost na prvi pogled zaljube u apartman koji jednostavno nema dovoljno ležećih mjesta pa upiti poput 'Imate li pomoćni ležaj?' nisu rijetkost. Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, odnosno ukoliko u pripremi imate pomoćni ležaj koji jednostavno možete rasklopiti i postaviti u dnevni boravak, gost će vrlo vjerojatno s oduševljenjem rezervirati apartman.

Ako nemate mjesta za ormar, uvijek postoji alternativa

Ormar nije najvažniji komad namještaja u apartmanu, ali sasvim sigurno čini bitnu stavku u spavaćoj sobi. Nitko ne želi danima gužvati odjeću u koferu. Stoga je uvijek dobro imati bar manji ormar. Ako ne u svakoj sobi, jedan zajednički poslužit će svrsi.

No ako nemate dovoljno prostora i ne želite žrtvovati broj kreveta zbog ormara (što je potpuno razumljivo), dobra alternativa su stalci za odjeću. Vješalica na kotačićima 'Elisa' iz Lesnine ima dovoljno mjesta da gost odloži svu svoju odjeću i obuću koju je ponio na odmor, a izgleda vrlo chic.

Mislite na obitelji s malom djecom

Roditelji koji putuju s malom djecom cijene svaki kućanski aparat i komad namještaja koji im može olakšati odmor i pakiranje. Veliki problem je taj što mnogi apartmani u Hrvatskoj nemaju adekvatnu opremu za malu djecu. Obitelji s malom djecom najčešće traže apartmane koji su dobro opremljeni i prilagođeni djeci, a to se prvenstveno odnosi na krevetiće.

Putni krevetić idealno je rješenje za iznajmljivače jer je, osim što ne košta puno, mobilan te se lako montira u nekoliko jednostavnih koraka. Gost će u svakom trenutku moći smjestiti dijete u krevetić, bez brige hoće li pasti s kreveta i ozlijediti se, a potom ga ponovno sklopiti u torbu i pospremiti u ormar ili iza vrata.

Osigurajte dovoljno svjetla u sobama

Iako vam ovaj savjet neće osigurati dodatan broj ležajeva, sasvim sigurno će utjecati na dojam. Mračne prostorije nisu nešto što privlači goste. Djeluju hladno, odbojno i loše utječu na energiju, a nitko ne želi mrzovoljnog gosta. Ukoliko apartman nema dovoljno prozora i samim time prirodne svjetlosti, morate je nadomjestiti umjetnom svjetlošću.

Postavite velik broj rasvjetnih tijela, no pripazite da ne pretjerate s visilicama kako prostor ne bi djelovao prenatrpano. Ne zaboravite da postoje plafonijere, podne i stolne lampe koje odrađuju jednako dobar posao. Na svaki noćni ormarić dodajte stolnu lampu koja će dobro poslužiti kada se gost uvečer poželi opustiti uz omiljenu knjigu.