MODNO NADAHNUĆE

Uskoro počinje sezona udobnih debelih džempera: Evo koji su najpopularniji, a koje treba izbjegavati u širokom luku

04.11.2022 u 06:38

Bionic
Reading

U hladnijem dijelu godine, osim dobrog kaputa i čizama koje su otporne na sve vremenske uvjete, potreban nam je udoban džemper

Džemperi su jedna od najvažnijih investicija u ovom dijelu godine, a osim što nas griju i čuvaju od hladnoće, važno je i da izgledaju lijepo i trendi.

Kako je ove godine naglasak na tzv. dopaminskom odijevanju, koje podrazumijeva vedre boje za instant podizanje raspoloženja, taj je trend zahvatio i džempere pa svakako razmislite o unošenju vedrijih boja u svoju modnu svakodnevnicu.

  • +21
Džemperi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Čak i ako ste zaljubljeni u minimalizam i boje poput bež, crne ili bijele, zašto se ove jeseni ne biste odvažili na nešto posve drukčije?

Donosimo stoga kratki vodič koji su džemperi in, a koji su out:

In - džemperi u jarkim bojama; out - džemperi u pastelnim bojama

Neonski ružičasta, 'trava' zelena ili sunčana žuta? Ovo su boje, što je i znanstveno dokazano, koje podižu raspoloženje.

ŠTO SE NOSI U METROPOLI?

Ovako Zagrepčanke furaju trendove: Gradske ulice izgledaju poput modne piste

Pogledaj galeriju

In - prugasti džemperi; out - džemperi s kvadratima

Džemperi na pruge posljednjih godina etablirali su se kao modni klasik, a karirane varijante možete skloniti na dno ormara dok ih ponovno neka nova modna strujanja ne uskrsnu.

In - kraći ili predimenzionirani; out - klasični kroj

Ove jeseni i zime imate dvije mogućnosti: možete se udobno 'ušuškati' u XXL džemperu ili suptilno pokazati malo kože u tzv. cropanim modelima. Poigrajte se stilom i kreirajte maštovite outfite. Što se tiče klasičnih krojeva, na njih neko vrijeme možete zaboraviti.

In - uži modeli; out - sweatshirt

Modeli kakvi su se nosili u 90-ima vratili su se na modnu scenu i genijalno se sljubljuju s popularnim širokim hlačama ili kargo mini suknjama. Osim klasičnih varijanti, ovakve komade, najčešće od rebrastog pletiva, viđamo i u seksi varijantama s golim ramenima, asimetričnim izrezima.... S druge pak strane, popularni sweatshirt neće biti toliko popularan u mjesecima pred nama.