SPORTSKA OBITELJ

UNICEF i Medveščak donirali kolica za trudnice u Petrovoj

10.06.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Iako je hokejska sezona u fazi mirovanja, zagrebački Medvjedi i njihov sportski partner UNICEF i dalje su vrlo aktivni u svojoj suradnji i dobrotvornom djelovanju u zajednici. Danas je Klinika za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu postala bogatija za transportna kolica za trudnice koja su ravnateljstvu bolnice i osoblju zajedno donirali KHL Medveščak i UNICEF

Predsjednik KHL-a Medveščak Zagreb Damir Gojanović, sportski direktor Aaron Fox i ambasadorica UNICEF-a Maja Vučić kolica su predali predstojniku rodilišta u Petrovoj, prof. dr. sc. Slavku Oreškoviću, i glavnoj medicinskoj sestri, dipl. med. techn. Ankici Pavičić. Ovo je samo početak suradnje Medveščaka, UNICEF-a i Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj, koja bi uskoro trebala zadovoljiti globalne kriterije skrbi o majkama i djeci te postati dio UNICEF-ove obitelji 'Rodilišta prijatelj djece'.

Uz donaciju kolica Medveščak je pripremio iznenađenje za sve majke i njihovu novorođenčad. Naime, sportski direktor Medveščaka Aaron Fox je svim majkama koje su se porodile tijekom vikenda predao iskaznice, čime su njihova novorođenčad postala počasni članovi Medveščakovog Dječjeg kluba. Ova lijepa gesta razveselila je sve mlade mame koje su s velikim veseljem prihvatile ovaj dar i obećale da će sa svojim najmlađima redovito pohoditi utakmice Medveščaka.

'Suradnja s UNICEF-om uvijek donosi puno lijepih stvari i drago mi je da smo i ovom donacijom nastavili svoje prijateljstvo koje traje već pune četiri godine. Uz važnost ove donacije za rodilište u Petrovoj i sve buduće majke moram istaknuti kako me ugodno iznenadilo i razveselilo što su majke pokazale zavidno znanje o hokeju i Medveščaku te kako su ih iskreno razveselile članske iskaznice našeg Dječjeg kluba za njihovu novorođenčad. Siguran sam da ćemo s rodilištem u Petrovoj nastaviti uspješnu suradnju, ali i da ćemo nastaviti širiti Medveščakovu obitelj', rekao je Aaron Fox.