SVE ŠTO VAM TREBA

Ultimativni modni vodič: Ovih 10 trendova dominirat će ulicama ove jeseni

03.08.2019 u 10:32

Bionic
Reading

Još nekoliko skokova u more i stiže nam jesen, a s njom i cijela lista najnovijih modnih trendova koje s nestrpljenjem iščekujemo. Modni stručnjaci već naveliko razglabaju o jesenskim trendovima koji će narednih mjeseci dominirati ulicama diljem svijeta, a mi smo izdvojili 10 najupečatljivijih, onih za koje se već sada zna da će obilježiti jesen/zimu 2019.

1. Ogrnite se perjem

Uvjerljivo najveći trend jeseni bit će perje koje će krasiti sve redom, od kaputa, preko haljina, pa sve do cipela. Marc Jacobs perjem je ukrasio svoje ekstravagantne kreacije koje je predstavio na tjednu mode u veljači ove godine, a perjem su se inspirirali i Roksanda, Mary Katrantzou, Michael Kors, Giambattista Valli i Saint Laurent. Ovaj poduži niz dizajnerskih brendova garancija je da ćemo komade ukrašene perjem ove jeseni zasigurno gledati i u popularnim high street trgovinama.

2. Statement šeširi

I dok su 80-e doživjele svoj veliki povratak na modnu scenu, 90-e tek čekaju na svojih pet minuta slave. Sjećate li se takozvanih bucket kapa koje su nekada bile popularne? E, pa ove jeseni bit će pravi hit, barem ako je vjerovati Tomu Fordu, Anni Sui, Dioru i Valentinu, koji su na tjednu mode predstavili pregršt zanimljivih modela.

3. Predimenzionirani puf rukavi

O popularnosti predimenzioniranih rukava naveliko se pisalo proteklih mjeseci, no moramo priznati da ih nismo pretjerano viđali na ulicama. Modni stručnjaci tvrde da će ovaj trend zaživjeti tek ove jeseni. Bez obzira odlučite li se za haljinu ili bluzu, važno je samo da rukavi u ramenima budu što pufastiji i ekstravagantniji. Richard Quinn, Giambattista Valli, Alessandra Rich, Givenchy i Alexander McQueen samo su neki od dizajnerskih brendova koji su svojim kolekcijama najavili povratak ovog omraženog trenda.

4. Ogromne torbe

Iako će i dalje u modi biti sićušne torbe, ove jeseni sve poželjnije bit će ekstremno veliki primjerci kakve smo imali prilike vidjeti na revijama modnih kuća Sportmax, Lacoste, Off-White i Rejina Pyo, a koje možete nositi na ramenu, u ruci ili pod pazuhom.

5. Kričavo žuta boja

Definitivna pobjednica među bojama ove sezone bit će žuta. Ako još uvijek u svom ormaru nemate komad u kričavo žutoj, sasvim sigurno ćete uskoro imati prilike to izmijeniti jer trgovine će uskoro vrvjeti ovom hit bojom. Marc Jacobs, Off-White, Roksanda, Fendi i Balenciaga dali su odličan primjer kako ovu efektnu boju nositi u jesenskim mjesecima.

6. Haljine midimaksi dužine

Midimaksi dužina novi je hibrid koji se pojavio protekle sezone. Ova idealna dužina do gležnja spoj je midi i maksi dužine haljina i suknji i ove će jeseni biti apsolutni must have. Ako u svom ormaru imate maksi haljinu, odrežite je na dužinu gležnja ili jednostavno zavirite u popularne high street trgovine koje uistinu imaju ogroman izbor takvih haljina. Rejina Pyo, Brandon Maxwell, Carolina Herrera, Giambattista Valli i Alexander McQueen ove sezone predlažu prekrasne modele haljina midimaksi dužine kojima je teško odoljeti.

7. Pelerine

Ako ste u potrazi za prijelaznim kaputićem u kojem vam neće biti toliko vruće, onda je idealan izbor pelerina koju predlažu JW Anderson, Celine, Miu Miu, Balmain i Etro.

8. Dekonstruirano pletivo

Burberry, Riccardo Tisci, Hellessy, Tibi i JW Anderson predlažu nam da ove jeseni posegnemo za razigranim, predimenzioniranim, zapetljanim, dekontruiranim i originalnim pletivom koje je samo po sebi statement komad. Veste možete kombinirati sa suknjama, a haljine s nekim od ova tri modela čizama koje će obilježiti jesen 2019.

9. Štikle u jarkim bojama

Ako ste fan statement obuće, onda ćete sigurno objeručke dočekati ovaj trend. Emilio Pucci, Victoria Beckham i Saint Laurent ove jeseni nam donose efektne štikle u neonski žutoj, narančastoj, pink, zelenoj i plavoj boji, a koje je teško ne zamijetiti.

10. Pedeset nijansi bež boje

Bež boja bila je toliko popularna da se trend proširio i na aktualnu sezonu. Posebno je popularan bio trend bež boje od glave do pete koji će, čini se, obilježiti i nadolazeće mjesece. Ova 'dosadna' boja preplavila je sve modne metropole i uopće ne sumnjamo da će glasiti za jedan od vodećih jesenskih trendova, a na to ukazuju i kolekcije Jil Sander, Burberryja, Max Mare, Valentina i Fendija.