POVRATAK 80-IH

Inspirirane vjenčanicom princeze Diane: Ove omražene haljine ponovno proživljavaju svojih pet minuta slave

31.07.2019 u 06:59

Bionic
Reading

Popularnost brenda Batsheva, koji uživa naklonost brojnih zvijezda, uključujući Natalie Portman, Busy Philipps, Celine Dion, Courtney Love i Brie Larson, raste iz dana u dan zahvaljujući trendu puf rukava koji su doživjeli veliki povratak na modnu scenu. Haljine ovog njujorškog brenda inspirirane su vjenčanicom britanske princeze Diane i trenutno slove za najpoželjnije krpice među trendsetericama

Godine 1981., kada se princeza Diana udala za princa Charlesa, njezina vjenčanica bila je vrhunac tadašnje mode. Imala je sve što je tada bilo poželjno - nepregledno dugačak šlep, volane, mašne i, naravno, predimenzionirane puf rukave koji su 80-ih bili planetarno popularni, a čini se da ćemo ovaj modni trend gledati i u 2019.

Posljednjih mjeseci puf rukavi doživjeli su grandiozan povratak na modnu scenu. Nakon što smo vam predstavili takozvane milkmaid haljine, koje su preplavile Instagram, u posljednje vrijeme primjetan je sve više trend onih s puf rukavima, po uzoru na legendarnu vjenčanicu Lady Di.

Omražene haljine u sve većem broju pristižu u trgovine, a brend Batsheva uvjerljiv je predvodnik ovog trenda.

'Da budem iskrena, nisam previše obraćala pažnju na tadašnji stil princeze Diane. No njezin bezvremenski stil danas me privlači puno više nego nekada. Volim slike princeze u biciklističkim tajicama i Harvardovim hudicama. Volim slike na kojima nosi kreacije Laure Ashley. Uvijek se doimala tako naivno, staro i mrzovoljno u isto vrijeme zahvaljujući velikim ovratnicima, bisernim gumbima i bejzbolskim kapama. Njezin stil je savršen', izjavila je njujorška dizajnerica Batsheva Hay.

Dizajnerica priznaje kako pokojna princeza ima ogroman utjecaj na njezin rad, a inspiraciju za svoje kreacije crpi iz nekadašnjih Dianinih outfita.

'Inspiriram se princezom Dianom, Laurom Ashley, Upper West Sideom i Velšankama', otkrila je dizajnerica, dodajući da veliku pažnju posvećuje vlastitom stilu i originalnosti, onome što se ne mijenja iz sezone u sezonu. Upravo je taj začin, prema njenom mišljenju, važan kriterij koji bi trebao njegovati svaki dizajner.

Hay je posebno uzbuđena zbog povratka mode 80-ih. Smatra kako stil 80-ih danas izgleda bolje nego tada jer dizajneri sve više eksperimentiraju i igraju se detaljima.