ALEXANDRIA OCASIO-CORTEZ

Ultimativna modna izjava ili prikaz licemjerja? Slavna političarka zbog natpisa na haljini izazvala podijeljene reakcije

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 14.09.2021 11:38
  • Objavljeno 14.09.2021 u 10:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: JOHN ANGELILLO / UPI / MIKE COPPOLA / GETTY IMAGES /STEPHEN LOVEKIN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Svoje prve korake na crvenom tepihu Met Gale sinoć je učinila američka politička zvijezda Alexandria Ocasio-Cortez, a svojim modnim odabirom izazvala je podijeljena mišljenja na društvenim mrežama

Otkako je 2018. godine postala članicom Zastupničkog doma SAD-a, 31-godišnja Njujorčanka Alexandria Ocasio-Cortez vodeći je glas u progresivnom krilu Demokratske stranke. Njezini pristaše vide ju kao prvakinju radničke klase dok njezini protivnici ističu da nije u doticaju s većinom američkih vrijednosti.

Ovoga ponedjeljka politička zvijezda poslala je snažnu modnu poruku na svojoj prvoj Met Gali u bijeloj haljini s potpisom brenda Brother Vellies.

Spomenuta kreacija bez naramenica i s donjim dijelom od slojeva tila nosila je crveni natpis 'Tax the Rich', odnosno 'oporezujte bogate', a što dio javnosti nije najbolje dočekao.

  • +4
  • +1

Alexandria Ocasio-Cortez

Izvor: Profimedia / Autor: Mike Coppola / Getty images / Profimedia

Svojim premijernim izdanjem na Met Gali, Ocasio-Cortez poslala je jasnu poruku, a reći da je ovo događanje prilično ekskluzivno nije dovoljno.

Pojedinačne ulaznice za dolazak na Met Galu iznosile su 35 tisuća dolara dok je početna cijena za rezervaciju stola u njujorškom muzeju Metropolitan iznosila vrtoglavih 200 tisuća dolara.

Na crvenom tepihu američkoj kongresnici pridružila se kreatorica haljine Aurora James, a u čijim su se kreacijama do danas pojavile brojne utjecajne dame, od slavne Beyonce do vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle.

Ugledavši američku političku zvijezdu na crvenom tepihu Met Gale u haljini odvažnog natpisa, javnosti na društvenim mrežama nije dugo trebalo da reagira šarolikim komentarima.

Više od 100 tisuća tvitova od ponedjeljka je posvećeno američkoj kongresnici i njezinoj modnoj izjavi 'oporezujte bogate'.

I dok je dio javnosti pozdravio njezino premijerno izdanje na glamuroznoj Met Gali, drugi ga je okarakterizirao licemjernim.

  • +66
  • +63

Met Gala 2021.

Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia