ZELENA ČISTKA

Udruga Žmergo u globalnoj suradnji s AISEC-om

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.02.2012 14:51
  • Objavljeno 28.02.2012 u 14:04
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš projekt je kojim će 21. travnja očistiti Hrvatsku od divljih odlagališta otpada u najvećoj akciji čišćenja ikad provedenoj u Hrvatskoj

Udruga Žmergo i najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC predstavili su danas u Rijeci suradnju na projektu Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš kojim će 21. travnja očistiti Hrvatsku od divljih odlagališta otpada u najvećoj akciji čišćenja ikad provedenoj u Hrvatskoj. Udruga Žmergo u ovu akciju će uključiti i velik broj mladih, osvijestiti ih o važnosti ekologije za život te promijeniti svijest prema odlaganju i recikliranju otpada. Ova je akcija dio velikog ekološkog pokreta LET'S DO IT – WORLD CLEAN UP 2012, čiji je AIESEC i inače partner.

'Riječki se odbor AIESECA koji djeluje na Ekonomskom fakultetu već 55 godina, inspiriran doprinosom svojih kolega u drugim zemljama, odlučio aktivno uključiti u organizaciju Zelene čistke. Svojim radom, znanjem i vještinama volonteri će doprinijeti velikoj akciji čišćenja nepravilno odbačenog otpada 21. travnja 2012. Svojim utjecajem u studentskoj zajednici pomoći ćemo uključenju što većeg broja studenata koji žele utjecati na promjene u društvu', naglašava Leonard Lleshi, član izvršnog odbora

AIESEC Rijeka.

'Čisti okoliš pravo je i obveza svih. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Ako se svi uključimo u kampanju za čist okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost, i sebi i budućim generacijama. Iznimno je bitno da se mladi ljudi uključe u kampanju i počnu mijenjati svijest o ekološkim pitanjima. Promjena stava i ponašanja kreće od pojedinaca, svatko od nas svojim ponašanjem utječe na zdravlje okoliša u kojem živimo, a time i na samu kvalitetu življenja. Naše je pravo, ali i obveza ostaviti uščuvaniji svijet za nadolazeće generacije', istaknula je Helena Traub, voditeljica kampanje Zelena čistka.

'Trenutačno je kampanja u prvoj fazi u kojoj pozivamo ljude da kartiraju, odnosno označe kritična mjesta i divlja odlagališta otpada koja se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini – mjestu gdje žive, rade, provode svoje slobodno vrijeme. Svi koji to žele mogu kartirati na: www.zelena-cistka.org', istaknula je Ana Golja, voditeljica kartiranja.

Akcija se održava i pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednika RH te je dio međunarodne kampanje Let's do it – World cleanup 2012. Osim u Hrvatskoj 21. travnja provest će se i u Latviji, Litvi, Rusiji – Kalinjingrad, Španjolskoj, Austriji i Kaliforniji.
AISEC je najveća međunarodna studentska organizacija koja omogućuje ambicioznim mladim ljudima otkrivanje i razvoj njihovog potencijala kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo. S više od 470 edukativnih seminara i konferencija, 16.000 međunarodnih stručnih praksi i 20.000 liderskih pozicija godišnje, budućim mladim liderima nudi različite mogućnosti za planiranje i ostvarivanje uspješne karijere. 60.000 članova na više od 2.100 sveučilišta u 110 zemalja čini AIESEC najvećom studentskom organizacijom na svijetu. AIESEC globalno ima više od 4000 partnera. U Hrvatskoj djeluje u pet lokalnih odbora: Zagreb, Rijeka, Osijek, Varaždin i Split, a na Ekonomskom fakultetu u Rijeci prisutni su već punih 55 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi