trend koji ostaje

Udobnost prije svega: Ove 'ružne' tenisice trenutno su jedne od najpopularnijih, a trendseterice ne izlaze iz njih

28.02.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Trendovi dolaze i odlaze, ali gorpcore se očito vrlo čvrsto utaborio na modnoj sceni. U skladu s neprolaznom popularnošću sportske i udobne odjeće, par funkcionalnih tenisica uspio se probiti na samo čelo street stylea i stati uz bok hit torbicama i trapericama

Još 2017. počeo se naslućivati modni trend kojim dominiraju prije svega praktični i udobni modni komadi. Tijekom pandemije ovaj stil dobio je vjetar u leđa - opsjednutost praktičnom obućom, pufericama i outdoor odjećom tijekom 2021. pozicionirala ga je na sam vrh.

A u 2023. sportski stil, prije svega udoban, ali načinjen od pomno odabranih komada, poznat kao gorpcore, još uvijek je relevantan – i popularan! Omiljen među it djevojkama i strastvenim trekericama, ovaj trend ima nezamjenjiv modni komad – Solomonove tenisice.

Salomonove 'ružne' tenisice, model kakav nose očevi, definirale su 2021., a Hailey Bieber još uvijek nosi svoj primjerak. Manekenka je pozirala za objavu na Instagramu noseći vintage sportsku majicu, oversized kožnu jaknu, jarko crvene čarape i plavu verziju Salomonovih tenisica XT-4. Izrađene od mreže otporne na habanje, preslojene folijom TPU, XT-4s imaju otporan potplat Contagrip® i vezice za jednostavno nošenje.

No ove klasične 'tatine tenisice' nisu samo stilski dodatak u ormaru, već i vrući modni trend koji ne želite izbjeći. Naime StockX je u Big Facts: Current Culture Indexu otkrio da je prodaja Salomonovih tenisica, prema podacima na njihovoj stranici, porasla za 2277 posto u odnosu na prethodnu godinu, što ih čini najbrže rastućim brendom tenisica 2022. godine.

Osim toga, Hailey Bieber nije sama u ovoj modnoj opsesiji: Emily Ratajkowski i Bella Hadid su obožavateljice Salomonove funkcionalne ponude cipela te su kupile modele XT-6 i XT-4s.

Salomon - tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije