osvajaju na prvu

Udobne i chic: Evo kakve cipele će se nositi u mjesecima pred nama

10.09.2023 u 20:08

Bionic
Reading

Trend udobnosti nastavit će se i u jesensko-zimskoj sezoni, ali s nekim novitetima koji će unijeti dozu chica i elegancije

Čak i najzagriženije ljubiteljice klasičnih tenisica i udobnih čizama ove sezone neće moći odoljeti trendovima jesenske obuće jer su neodoljivo elegantni i kao stvoreni za nošenje od jutra do mraka.

I dok je ranijih godina nit vodilja modnog svijeta bila 'za ljepotu vrijedi trpjeti', već neko vrijeme vrijedi pravilo 'udobnost prije svega', koje se prvotno počelo očitavati na porastu popularnosti balerinki i loaferica.

Sve zaljubljene u ovaj trend oduševit će vijest da su i jesensko-zimski hit modeli obuće orijentirani na besprijekoran spoj udobnosti i chica!

Balerinke

Klasične, pamučne, pletene, prozirne, s mašnom ili metalnim sjajem... Kakve god izabrali, balerinkama ne možete pogriješiti! Vratile su se na valu opčinjenosti stilom Y2K te nas osvojile svojom svestranošću i minimalističkom elegancijom.

Ove jeseni dolaze u unaprijeđenom chic izdanju - od satena! Začetnik ovog trenda je modna kuća Miu Miu te je predstavila pravi kolekcionarski model s dvostrukom kopčom i asimetričnim mašnama, a nije trebalo dugo čekati da i drugi brendovi izdaju kolekcije sa satenskim balerinkama.

Tabi

Kao posve ekscentričan trend dolaze nam japanske tabi cipele. Riječ je o zatvorenim modelima koji imaju vidljiv razmak po sredini prstiju s ciljem veće fleksibilnosti i udobnosti pri nošenju.

Zvijezdama nove kolekcije učinio ih brend Maison Margiela, a dolaze u formi balerinki, čizama ili u stilu Mary Jane.

Njihovi veliki pobornici odavno su poznata lica, poput Marije Bernard, Reese Blutsein, Lydije Pang i ikone stila Chloë Sevigny, ali pop zvijezde Due Lipe.

Klasične tenisice

Ponajviše zahvaljujući ženskom Svjetskom prvenstvu u nogometu, ovog ljeta veliku popularnost uživale su nogometne tenisice te su bile nezaobilazne u garderobama trendseterica.

Ipak, očekivano je to da će entuzijazam spram ovog stila početi kopnjeti, a stručnjaci predviđaju da će ih zamijeniti modeli kao što su oni iz linije Adidas Originals, nošeni u vintage kombinacijama.

Žute tenisice

Ako postoji boja koja se isticala na tenisicama, onda je to definitivno žuta. Efektne nijanse ove boje vidjeli smo najčešće na Asicsovim modelima, a i New Balance je kreirao novu liniju žutih tenisica u suradnji s Gannijem.

Cipele na petu

Kada bismo se trebali kladiti na jedan komad koji baš nikad neće izaći iz mode, bile bi to cipele na petu.

Ova neizbježna obuća imat će jednaku popularnost, a dolazit će u raznim varijantama - od balerinki na petu, preko štikli s mašnama, do salonki s metalnim sjajem ili šarenim printom.

Ipak, ponajveća popularnost predviđa se modelima s kitten petom, kakve je predstavio Miu Miu, donoseći originalnu verziju s asimetričnim remenčićima.

'Školske' cipele

Trend nošenja tzv. cipela za školu i dalje se nastavlja pa će i ove sezone iznimno popularne biti mokasinke i cipele Mary Jane, koje osvajaju udobnošću i svestranošću, zbog čega se tako lako kombiniraju sa svime i sa zadovoljstvom nose od jutra do mraka.