top izbor

Stvorene da se nose godinama: 18 najboljih balerinki koje su puno više od trenda

27.08.2023 u 07:45

Bionic
Reading

'It' cipele dolaze i odlaze, ali ovi primjerci su pravi klasici. Bacite oko na 18 najboljih balerinki koje nadilaze trendove cipela

Iako su balerinke više puta proglašene 'anti-trendom', činjenica je da ih ni jedan drugi model cipela nije uspio dostojno zamijeniti. Modne kuće kao što su Miu Miu i Tory Burch počeli su oživljavati balerinke kroz svoje kolekcije namijenjene pokazivanju na pistama. A to je dodatno potvrdilo kultnih status određenih modela, poput vječnog para Chanel balerinki.

Osim toga, u posljednje dvije godine moda se vratila na početne postavke i potvrdila ono što smo već dulje vremena znali i nagađali: dobre balerinke apsolutno su glavna stvar u ormaru.

Današnji vladajući modeli balerinki puno su više od puke posvete povijesti plesa, s ružičastom kožom i elastičnim vrpcama. Dok je nekoliko dizajnera svoje modele temeljilo na špic cipelama – poput stilova s vrpcama s potpisom Repetta i Miu Miua, drugi su ove udobne ravne cipele odveli u znatno oštrije smjerove s kristalnim ukrasima (Khaite) i mrežastim dodacima (Alaïa). Tu su i minimalističke verzije koje nose ikone modernog stila poput Else Hosk: obična crna koža s malom elastičnom vrpcom i zakrivljenim vrhom – izgledaju jednako chic uz lanenu ljetnu haljinu kao i uz par traperica širokih nogavica.

S toliko svestranosti i varijacija, dobre balerinke uvijek nadžive prolazne trendove cipela. Elegantne i udobne odličan su dodatak svakom stajlingu. Naravno, neće svaki par izdržati godine, čak i desetljeća, odjevnih kombinacija i promjena kulturnog stila. Modni poznavatelji kao odlučujuće komponente ističu kroj i materijal, na njih se isplati obratiti pozornost i prilagoditi ih godišnjem dobu.

Izbora je doista mnogo te je lako odabrati verziju usklađenu s osobnim stilom, a jedno je sigurno: ovih 18 najboljih balerinki iz galerije neće tako brzo nestati s modne scene.

  • +13
Najljepše balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo