IVY GETTY

Udala se praunuka poznatog naftnog tajkuna, a njezina nesvakidašnja vjenčanica brojne je oduševila

09.11.2021 u 19:14

Bionic
Reading

Ivy Getty, praunuka američkog naftnog tajkuna Jean Paul Gettyja izrekla je sudbonosno 'da' fotografu Tobiasu Engelu u 'staklenoj' vjenčanici koju je za nju stvorio proslavljeni dizajner John Galliano

Zvijezda Netflixove serije 'Damin gambit', Anya Taylor Joy, imala je ulogu djeveruše, svadbenu ceremoniju vodila je američka političarka Nancy Pelos, a pas kojeg je bogata nasljednica udomila nosio je vjenčano prstenje.

S partnerom, fotografom Tobiasom Engelom, Ivy Getty vjenčala se u gradskoj vijećnici u San Franciscu noseći Gallianovu vjenačnicu po mjeri stvorenu od četiri sloja tkanine i prekrivene komadima zrcala.

'Veliki postotak ove haljine je pravo ogledalo, no s obzirom na to da u njoj mora hodati, stvorili smo tvar koja nalikuje zrcalu, ali je puno lakša od njega', izjavio je za modnu bibliju kreator vjenčanice, dizajner John Galliano.

Mladenkin veo sadržavao je motiv oraha u čast njezine bake Ann koja je odrasla na farmi oraha, ali i motiv gitare u spomen na pokojnog oca, glazbenika Johna Gilberta koji je prošle godine napustio svijet.

U razgovoru za magazin Vogue, Ivy Getty izjavila je da je odabrala kontroverznoga Galliana kao kreatora svoje vjenčanice zato što je njezina pokojna baka uvijek nosila njegove kreacije koje je stvarao za modnu kuću Givenchy, a potom i za modnu kuću Christian Dior koju je 2011. napustio nakon što je u javnost isplivao video u kojem pijan vrijeđa židove u jednom pariškom restoranu. Od 2014.. Galliano nastupa kao kreativni direktor modne kuće Maison Margiela.

'Moja baka obožavala je nositi kreacije Johna Galliana. Uvijek se divila njegovom radu pa sam osjećala kao da je cijelo vrijeme bila uz mene tijekom svega ovoga', priznala je Vogueu 26- godišnja nasljednica.

Prije vjenčanja, Ivy Getty s partnerom je organizirala zabavu u Palači likovnih umjetnosti u San Franciscu, a goste je svojom glazbenom selekcijom zabavljao poznati DJ i producent Mark Ronson, a zatim i članovi grupe Earth, Wind & Fire.