korisni savjeti

Učinkovite tehnike opuštanja: Oslobodite se stresa

09.11.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Stres je pošast modernog doba, a istraživanje u 11 europskih zemalja to je i potvrdilo. Najčešće se očituje kroz anksioznost, probleme sa spavanjem, smanjenom koncentracijom i samopouzdanjem te nedostatkom energije. Ovi simptomi smanjuju produktivnost i jako se lako možete naći u začaranom krugu koji generira još više stresa i nove, još teže simptome. A kako se nositi sa stresom

Stres mnogi ne doživljavaju ozbiljno jer ga nisu u potpunosti svjesni, odnosno prihvaćaju ga kao dio normalnog života. No dugoročno može izazvati niz ozbiljnih problema. Pitanje je zašto smo pod stresom? Jedni od najčešćih razloga su financijski problemi, osjećaj nesigurnosti, zdravstveni problemi i strah od gubitka posla. Zamislite, kod naših davnih predaka stresnu situaciju je predstavljao napad divljih zvijeri, a nama neplaćen račun ili nesporazum na poslu!

Bolje spriječiti nego liječiti

Kako bismo doveli tijelo i um u optimalno stanje, potrebno je učestalo prakticirati različite metode opuštanja i otklanjanja stresa – od razgovora s prijateljima ili članovima obitelji, preko pronalaženje trenutka za sebe, do slušanja glazbe ili gledanja filmova i serija, a u svemu tome vam može pomoći i tehnologija. Nove aplikacije i uređaji pomažu u unapređenju kvalitete života i zdravlja te mogu smanjiti razinu stresa. U Huawei AppGallery trgovini možete pronaći brojne aplikacije za opuštanje, meditaciju, ali i zabavu. Mnogi kao ispušni ventil koriste razne sportske aplikacije s unaprijed definiranim programima za vježbanje, a za one koji se žele opustiti bez znojenja imamo savršeno rješenje – slušajte glazbu uz čak tri mjeseca besplatnog korištenja Deezer Premiuma.

Zašto baš glazba?

Znanstveni dokazi pokazuju da glazba utječe na vaše tijelo kao i bilo koji drugi zvuk. Ritmovi, beatovi i audio uzorci često oponašaju prirodu, a moć glasa prenosi se i analognim i digitalnim sredstvima. Uz nove HUAWEI FreeBuds Pro bežične slušalice po prvi puta možete istinski i neometano uživati u svakom zvuku! Riječ je o prvim pametnim bluetooth slušalicama koje podržavaju dinamičko poništavanje ambijentalne buke i kojima je moguće upravljati preko dodira – aktivirati uklanjanje šuma, prilagoditi glasnoću, odgovarati na pozive, pokrenuti reprodukciju i preskočiti pjesme. Sada možete poslušati omiljenu playlistu i na kolodvoru jer se buka znatno smanjuje, a dugim pritiskom se možete ponovo povezati s okolinom. Tako nećete propustiti bitne informacije s razglasa ili razgovor s prijateljima u prolazu.

A što slušati za opuštanje?

Ovisno o pjesmi, glazba može utjecati na razine hormona, otkucaje srca, brzinu disanja i krvni tlak, percipiranu razinu stresa i raspoloženje te budnost i razinu energije. Međutim, ne postoji formula za glazbu koja djeluje na sve jednako! Svatko je jedinka za sebe i treba složiti playlistu (ili više njih) prema vlastitim preferencijama i osjećajima, ali postoji formula za ono što ne treba raditi – ako ne volite klasičnu glazbu onda ju ni nemojte slušati za opuštanje!

Na Deezer glazbenoj streaming platformi možete pronaći preko 56 milijuna pjesama i kreirati playliste koje će vam biti uvijek dostupne na dlanu. Sve što vam treba su novi P smart 2021 mobitel (ili bilo koji drugi uređaj) i FreeBuds Pro slušalice, a zatim neometano uronite u more glazbe i oslobodite se stresa gdje god da se nalazili.

Za one koji žele više

Korisnicima su uz FreeBuds Pro dostupni i nedavno predstavljeni Watch GT 2 Pro – Huaweijev najnapredniji pametni sat, Watch Fit koji se ističe naprednom podrškom za razne sportove te Huawei P smart 2021, uređaj koji nudi vrhunske performanse po izvrsnoj cijeni.

Huawei je nedavno lansirao i svoju novu flagship seriju pametnih telefona Mate 40 koja donosi najnovije tehnologije i poboljšano korisničko iskustvo. Predstavljene su ukupno četiri izvedbe, uz novi Porsche Design pametni sat, naglavne slušalice FreeBuds Studio, Eyewear II pametne naočale i Sound wireless zvučnik.

sve osim nogometa

Učitavanje...