DEZIĆI NOVE GENERACIJE

U stalnoj potrazi za onim pravim

14.10.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Bio on bio ili bez aluminijskih soli, ako ne djeluje, mijenjamo ga za bolji. Kako prepoznati onog pravog na prvi pogled?

Koja je razlika između dezodoransa koji se nanose u formi spreja, stika i roll-ona? Što se tiče učinkovitosti, nikakva. Zbog načina nanošenja jedina je razlika u osjećaju koji izazivaju. Oni u stiku ostavljaju dojam trenutačne suhoće, dok 'tekući' dezići u spreju i roll-onu izazivaju osjećaj svježine.

Ako nemate problema s pretjeranim znojenjem i imate sreću da vam bakterije odgovorne za neugodan miris ne rade 'prekovremeno', tada ćete mirne duše odabrati klasični dezodorans. Njihov aktivni sastojak su cinkove soli koje ograničavaju razvoj bakterija odgovornih za nastanak neugodnog mirisa. Najnovija generacija dezića koristi aktivne minerale jer funkcioniraju poput spužvica koje upijaju vlagu.

Osobama s vrlo osjetljivom kožom, koja burno reagira na sve vrste podražaja nakon brijanja pazuha, preporučuju se bio dezodoransi. Svoju učinkovitost mogu zahvaliti esencijalnim uljima koja neutraliziraju djelovanje bakterija i istodobno razvijaju prirodne mirise. Oprez! Ako se pretjerano znojite, trebat ćete ih nanositi više puta dnevno.

Kome su namijenjeni antiperspiranti? Njihova je tajna u aluminijskim solima koje smanjuju veličinu pora i tako sprečavaju prekomjerno znojenje. Antiperspiranti koji ne ostavljaju mrlje namijenjeni su ljubiteljicama tamne odjeće. Nevidljivi su zbog toga što sadrže aluminijske soli 'manjeg kalibra' i dokazano su učinkoviti u slučaju pojačanog znojenja.

Tko koristi dezodoranse iz parfemskih linija? Oni koji ne vole miješati mirise. Parfumirani dezići najčešće pripadaju kategoriji klasičnih dezodoransa, sadrže alkohol i imaju isti miris kao i vaš omiljeni parfem. Iako su vrlo svježi prilikom nanošenja, preporuka je da ih se koristi za večernje izlaske jer se ne mogu dugo nositi sa svim izazovima radnog dana.