EFEKTNOG DIZAJNA

Jacquemus i Nike ponovno udružili snage: Pogledajte tenisice iz njihove nove suradnje

30.10.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Za svoje kreacije dizajner Simon Porte Jacquemus često crpe iz inspiraciju iz svijeta sporta, u rasponu od odjeće za planinarenje do odjeće za ronjenje što mu je, između ostalog, osiguralo suradnju s američkim sportskim divom Nike

Nakon što je u lipnju prošle godine, predstvljaljući kolekciju za sezonu jesen/zima 2022. godine, 'podignuo veo' sa svoje prve suradnje s Nikeom, koja je uključivala odjeću i revidirane Air Humara tenisice, popularni francuski dizajner ove godine odlučio se poigrati dizajnom Nikeovog proslavljenog modela Air Force 1.

Nakon što je predstavio jednobojne, crno-bijele modele, ovoga puta fokusirao se na narančastu koja je, prema njemu, zvjezdana boja sezone.

Jacquemus x Nike tenisice

Početkom lipnja 2022., u storyju i feedu na Instagramu, dizajner je svojim pratiteljima otkrio dizajn tenisica iz prve suradnje s Nikeom - model Air Hamara u tri kombinacije boja. Sivo-bijelu, smeđu- bež i ružičastu verziju ovih tenisica krasi zlatni Nike Swoosh logo.

Ove godine otkrili su nove verzije tenisica jednostavnog naziva J Force 1 . Kao što im ime govori, popularni framuski dizajner inspirirao kultnim modelom Air Force 1, čija je povijest službeno započela 1982. godine.

'Uvijek sam želio raditi na dizajnu tenisica Air Force 1, koje su za mene jedan od najlegendarnijih modela Nikea. Htio sam mu podariti elegantniji i mekši izgled, čime bi omogućio njegovo nošenje i u svečanim prilikama uz odijelo.

Jacquemus X Nike Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Također su me jako inspirirali Nikeovi modeli tenisica za planinarenje, poput modela Terra Ci ACG čije verzije skupljam godinama. Također sam želio unijeti tehnički i tkani aspekt u siluetu, koji se često nalazi u mojim kolekcijama', istaknuo je Simon Porte Jacquemus na račun nove modne suradnje s američkim sportskim divom.

Nove tenisice iz njihove suradnje sada su obojane narančastom bojom, budući da je dizajner odlučio proslaviti vitaminsko voće, vrlo uobičajeno na jugu Francuske odakle potječe. Ovu novu siluetu prate konfekcijski komadi, kao što je besprijekorna majica s markiranim šarenim Swoosh logom, ilustrirana trenirka, kao i čarape.

  • +11
Jacquemus revija 'Le Chouchou' Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia