NAJVEĆA KRIZA

U 14.55 ne radimo - ništa!

04.06.2013 u 09:27

Bionic
Reading

U 14.55 faza je najmanje produktivnog dijela dana većine uposlenika: tada provjeravamo statuse na Facebooku i očajnički trebamo kavu ili čokoladu da se pokrenemo s mjesta

Od ovog problema pate i najmarljivije uredske pčelice: nakon dugog i ludog radnog dana, pažnja počinje opadati, pa čak i oni najvredniji počnu lijeno gledati fotografije svojih prijatelja na Facebooku ili slati poruke na Twitteru. Pokazuje to anketa koja je identificirala točku u kojoj prosječni uredski radnik dostiže svoju najneproduktivniju fazu u radnom danu.

Uskladimo, stoga, satove: u 14.55 najmanje nam se radi! A ako za išta imamo snage, to će biti provjeravanje stanja na našoj omiljenoj društvenoj mreži.

U britanskoj anketi u kojoj je sudjelovalo 420 uredskih radnika, 14.55 je vrijeme kada najčešće ulaze u zatišje nakon ručka. Najveći broj ispitanika provjerit će stanje na društvenim mrežama kako bi razgovarali s prijateljima, a drugi će u to vrijeme najvjerojatnije početi s planiranjem svojih večernjih aktivnosti.

Jedan od ispitanika koji je sudjelovao u anketi web stranice London Offices.com kaže: 'Čim sat pokaže 15.00, moram priznati da počinjem planirati kako ću provesti večer.' 'Obično puno radim ujutro i riješim najveći broj zadataka, no problem se javlja nakon ručka kad imam osjećaj da mi nedostaje šećera u krvi', priznaje drugi.

Mnogi radnici tvrde da se s ostatkom radnog dana nose tako da popiju jaku kavu i pojedu čokoladu kako bi se vratili u formu nakon ključnih 14.55. 'Svi imamo svoje uspone i padove kad je u pitanju razina naše produktivnosti', kaže Michael Davies iz LondonOffices.com. 'No trik je održavanje stabilne radne razine.'

Na drugom kraju spektra, radnici kažu kako im je najproduktivnije vrijeme u danu u 10.26. U to vrijeme provjeravaju i odgovaraju na e-mail poruke i planiraju radni dan.

Na drugom je mjestu faza u 16.16 kada se uposlenici najvjerojatnije žure dovršiti dnevne zadatke kako bi napustiti ured na vrijeme.

No njihova revnost ne traje dugo, pokazuju rezultati ankete. Mnogi radnici priznaju da se psihički isključe s posla oko 18 minuta prije nego što napuste ured, piše Mail Online.