UŽITAK ZA FASHIONISTICE

TV serije koje ne volimo samo zbog napete priče, već i zbog odlične odjeće

11.02.2018 u 20:34

Bionic
Reading

Sve je više serija koje, osim što nas prikuju ispred TV ekrana uzbudljivom radnjom, upečatljivim likovima, fantastičnom scenografijom, glazbom ili posebnim ozračjem, privlače pozornost odličnim modnim stilom svojih likova

Sudeći prema serijama 'Male laži', 'Skandal', 'Kuća karata' ili 'Imperij', TV svijet polako se pretvara u pravu modnu pistu.

A sve je počeo 'Seksom i gradom'! Ovu su kultnu seriju o četiri osebujne Njujorčanke mnoge zaljubljenice u modu pratile i zbog sjajnih outfita koje je nosila Carrie Bradshaw, zahvaljujući čemu je i Sarah Jessica Parker, glumica koja je utjelovila romantičnu kolumnisticu, izgradila status modne ikone.

  • +10
'Seks i grad' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za fantastične odjevne kombinacije glavnih junakinja zaslužna je Patricia Field, velika vizionarka modnog biznisa koja je podignula ljestvicu što se tiče odabira odjeće u nekoj TV seriji. Njihov prepoznatljiv stil, koji odiše njujorškim glamurom i urbanim šikom, zauvijek je promijenio modni aspekt na televiziji jer su prikazani outfiti pokretali trendove i modno inspirirali ljubiteljice serije.

  • +11
Serija 'Tračerica' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ništa manji modni utjecaj izvršila je serija 'Tračerica', namijenjena mlađim generacijama i smještena ponovno u New York, među razmažene srednjoškolce s Upper East Sidea. Stajlinzi koje su nosile glumice Blake Lively (Serena van der Woodsen) i Leighton Meester (Blair Waldorf), ali i boho chic alternativka Vanessa Abrams (glumila ju je Jessica Szohr) i rokerica Jenny Humphrey (Taylor Momsen), redovito su izazivali veliko zanimanje fanova. Blake Lively, jedna od glavnih glumica u seriji, u međuvremenu je i sama postala modnom ikonom i miljenicom urednice Voguea Anne Wintour, a proslavljeni dizajneri poput Zuhaira Murada, Vere Wang, Elieja Saaba, Ralpha Laurena i Marca Jacobsa vrlo rado su posudili svoje kreacije za 'tračerice'.

  • +8
Stil Robin Wright u seriji 'Kuća od karata' Izvor: tportal.hr / Autor: promo/Pickbox

Uzbudljivu političku seriju 'Kuća od karata' modne su ovisnice voljele gledati i zbog nevjerojatno dobrih odabira jedne od glavnih junakinja, Claire Underwood. Odjeća koju je nosila Robin Wright u ulozi ambiciozne supruge beskrupuloznog političara Franka Underwooda (Kevin Spacey) ostavljala je bez daha, a mnoge bi djevojke i žene njezine elegantne krpice rado vidjele i u svojoj garderobi.

Osobna stilistica Robin Wright, talentirana Njujorčanka Kemal Harris, u jednom je intervjuu naglasila kako je inspiraciju za odabir odjeće Claire Underwood našla među outfitima modnih ikona Lauren Bacall i Carolyn Bessette-Kennedy. Lijepa Robin je tako u seriji prodefilirala u kreacijama američkih dizajnera (Ralph Lauren, Michael Kors, Proenza Schouler), ali i jakih europskih modnih imena kao što su Armani, Alexander McQueen, Dolce&Gabbana, Max Mara

Tvorci serije našli su se u velikim problemima nakon što je glumac Kevin Spacey zbog teških optužbi za seksualno zlostavljanje dobio otkaz u šestoj sezoni 'Kuće od karata', a kako je najavljeno, umjesto njega pridružit će im se poznati glumci Diane Lane i Greg Kinnear koji će glumiti blizance. Robin Wright imat će ključnu ulogu u šestoj sezoni, a vjerujemo da će ponovno briljirati i svojim odličnim modnim odabirima.  

Ljubiteljice mode obožavaju i TV seriju 'Skandal', čija glavna junakinja Olivia Pope (glumi je Kerry Washington) osvaja svojom vrhunskom garderobom. Sposobna Olivia, koja je u stanju smiriti i najkompleksniji politički skandal, najveći dio svoga vremena provodi u bijelom, a najdraže su joj fine krpice s potpisom Armanija i Prade te obuća Manola Blahnika.

  • +8
Serija 'Skandal' Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lijepa glumica u jednom je intervjuu izjavila da joj se odjeća krizne menadžerice Olivije toliko svidjela da je ponekad posudila nešto sa seta, osobito nježne i meke veste od kašmira.

Serija 'Imperij' zapela je za oko mnogim zaljubljenicama u modu, osobito kombinacije koje nosi ekstravagantna Cookie Lyon, koju odlično portretira sjajna glumica Taraji P. Henson. Kostimograf serije Paolo Nieddu u jednom je intervjuu otkrio kako si je dao oduška prilikom kreiranja odjeće za osebujnu Cookie. 'U prvoj sezoni sam je doslovce za svaku scenu odijevao u odjeću životinjskog uzorka', rekao je Nieddu.

@tarajiphenson is looking gorge! 😍 #Empire

Objavu dijeli Empire (@empirefox)

Hvaljena HBO-ova serija 'Male laži' također je osim napete priče mnogima zanimljiva zbog skupocjene garderobe glumica.

Glavna kostimografkinja Alix Friedberg zadužena je za svaki komad odjeće koji nose Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley), Renata (Laura Dern) i Bonnie (Zoë Kravitz).

Glavni izazov, kako kaže Alix, bio je odabrati što bolju odjeću, onu koja će na najbolji mogući način ocrtavati karakter svakog lika.

  • +5
Moda u seriji 'Male laži' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Za Celeste sam odabrala vrlo nježnu paletu boja, puno bež i krem nijansi, svijetloplavu i boju šampanjca - boje koje na Nicole izgledaju fantastično, no ništa pretjerano napadno. U seriji Nicole Kidman nosi Zimmermanna i Gucci te poprilično Max Maru', objašnjava Friedberg, dok je za mladu glumicu Shailene Woodley kao modom neopterećenu Jane Chapman odabrala pristupačnije brendove poput Gapa i Madewella.

Renatu, koja je za razliku od drugih majki i poslovna žena, Alix Friedberg je nastojala odijevati u elegantnom poslovnom stilu, dostojnim članice uprave PayPala, pa nju sigurno nećete vidjeti u casual izdanju poput traperica, a ako se to i dogodi, budite sigurni da će imati najskuplji par koji ste vidjeli.

Kulericu Bonnie (glumi je prelijepa Zoë Kravitz) nimalo ne zanimaju skupocjeni brendovi, pa ju je Alix odjenula u vintage boho stilu.

'Bonnie Carlson nije u interesu istaknuti se, ona se jednostavno prirodno ističe sama po sebi zato što je predivna. Ona uspijeva učiniti to da Zara na njoj izgleda kao milijun dolara', objašnjava Friedberg.