MEĐUNARODNE RAZLIKE

Turci najviše uživaju u školskim klupama

  • Autor: N. LJ. J
  • Zadnja izmjena 05.09.2009 10:18
  • Objavljeno 05.09.2009 u 08:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Međunarodno istraživanje među tinejdžerima pokazalo je zanimljive rezultate. Tako se došlo do saznanja da turski tinejdžeri najviše vole ići u školu, dok oni češki školu mrze više od svih ostalih

Britanske tinejdžerice se, pak, najviše opijaju. Pokazalo se da petnaestogodišnjakinje u toj državi piju mnogo više od vršnjaka momaka. Osim toga, iako britanski tinejdžeri imaju dobar školski sistem, mali postotak siromašnih i veliku potporu roditelja, kod njih je zabilježen i visok stupanj maloljetničkih trudnoća.

Istraživanje je nazvano 'Doing Better for Children' i njime se željelo usporediti ponašanje i razmišljanje tinejdžera u 24 države članice OECD-a (Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj).

Ostali rezultati su pokazali da u SAD-u ima najviše razvedenih roditelja tinejdžera, a u Italiji najmanje. Najviše bullyinga među tinejdžerima ima u Turskoj. Najveća stopa suicida je na Novom Zelandu. Najmanje socijalnih razlika ima u Norveškoj, a najbolji školski sustav je u Finskoj. Najmanje vježbaju švicarski tinejdžeri, a najbolji izbor stanovanja imaju mladi Norvežani. Najmanje rizika i opasnosti ima u Švedskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi