TAJNE STRUČNJAKA

Trikovi s kojima ćete cijeli dan izgledati zanosno

04.10.2012 u 09:27

Bionic
Reading

Prije odlaska na posao svako si jutro date truda te se našminkate i napravite frizuru, ali do podneva je već sve izgubilo sjaj? Pročitajte kako sačuvati svježinu i lijep izgled kroz cijeli dan

Neki od najboljih vizažista, frizera, stilista i dermatologa okupili su se i dali svoje prijedloge kako žena može lijepo i njegovano izgledati kroz cijeli dan, a ne samo prvih par sati nakon što se uredila. Stranica Total Beauty izdvojila je osam savjeta zahvaljujući kojima možete dobro izgledati dulje vrijeme.

1. Nanošenje sjenila
Često se već do podneva na kapcima jedva vide tragovi sjenila koje ste nanijeli ujutro. Osim toga, zna se nakupiti na pregibu kapka, što ne izgleda baš lijepo. Vizažistica Crystal Kim nudi rješenje za ovaj problem: sjenilo treba nanositi s četkicom koja umjesto dlačica ima spužvicu. Kad se sjenilo nanosi klasičnim četkicama, lakše se raspršuje i zapravo ga stavljate manje, a spužvicom bolje prianja.

2. Spriječite neugodne mirise
Dermatolog Joshua Zeichner objašnjava da do znojenja dolazi kada žlijezde reagiraju na stres (fizički i psihički), a kada se znoj proizvede, putuje na površinu kože i stvaraju se neugodni mirisi. Kako biste to spriječili, preporuča uzimanje dezodoransa kojima je glavni sastojak aluminij jer blokira znojenje.

Nokti trebaju biti uredni i lijepi
3. Lak za kovrčavu kosu
Žene često rade jednu veliku grešku s lakom za kosu - nanose ga nakon što slože frizuru. Ako vam se događa da se loknice jako brzo otpuste, probajte kosu prvo nasprejati pa zatim uvinuti viklerima ili uvijačem jer će tako kosa jače uhvatiti formu loknica.

4. Šampon za suho pranje
Dogodi li vam se da ne stignete oprati kosu, a baš vas čeka važan sastanak ili imate druge obaveze, spas je u šamponu za suho pranje kose. Možete ga čak imati u ladici u uredu. Tako ćete, primjerice, lako osvježiti samo šiške, a ostatak kose povežite u rep i nitko neće znati da ste imali masnu kosu.

5. Fiksatori šminke
Postoji nekoliko fiksatora koji se stavljaju prije ili poslije nanošenja make-upa, a postoje i vrste koje se mogu staviti bilo kada jer popravljaju nanesenu šminku. Vizažist Napoleon Perdis ima svoju liniju proizvoda među kojima su i sve vrste fiksatora. Tvrdi da su spas u zadnji čas te se šminka bolje održava cijeli dan na licu ako ga nanesete prije šminkanja.

6. Parfem
Da bi parfem ostao dulje na koži, a vi lijepo mirisali, redovito se mažite losionima i kremama za tijelo jer parfem brže hlapi ako vam je koža suha. Kada nanosite parfem, neka to bude na dijelovima tijela koji 'pulsiraju' jer se zbog toga događa reakcija kao da se parfem kroz dan svako mali rasprši zrakom. Parfem možete nanijeti trljanjem na zapešće, iza uha, koljena ili na unutrašnjost laktova.

7. Lak za nokte
Da biste dobro izgledali i još bolje se osjećali, nije dovoljno samo se našminkati. Bitan detalj u dojmu koji ostavljate su i uredni nokti. 'Dok birate odjeću, frizuru i šminku morate sve uskladiti i provesti neko vrijeme pred ogledalom. No s lakom za nokte je lakše jer ste neko vrijeme mirni kad ih namažete', rekla je stilistica Aiko, koja ima poznati salon Nails u Los Angelesu.

8. Stavljanje podloge
Nanosite li podlogu, nemojte je stavljati samo na obraze, nos i čelo, već po cijelom licu pa i kapcima. Stilist i vizažist Taylor Chang-Babaian kaže da će tako sva šminka bolje izgledati.