HOUZZOVA LISTA

Trendovi u uređenju doma koji će narednih mjeseci vladati svijetom interijera

23.12.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Popularna internetska stranica za dizajn interijera, Houzz, objavila je listu sedam uzbudljivih trendova koji će dominirati svijetom interijera u narednim mjesecima

Upečatljive površine

Od ukrašavanja kuhinjskog otoka ili prostorije tapetama živopisnog uzorka, upečatljive površine u interijerima smatraju se jednim od najvećih nadolazećih trendova u 2019. godini.

'Na Houzzu smo primijetili veliki povratak trenda isticanja namještaja i zidova s reljefnim, drvenim slojem poput hrastovine na posve nov i uzbudljiv način', otkriva Houzz.

Pastelne boje u kuhinji

Pastelna roza, žute i plave nijanse u spavaćim sobama i dnevnim boravcima posljednjih godina nisu nimalo rijedak prizor, a navedeni trend u narednim mjesecima uspješno će se preslikati i na kuhinje.

Kuhinje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dokazujući da zaljubljenicima u uređenje interijera još uvijek nije dosadila milenijski roza boja, baby plava i meki tonovi sive, predstavnici popularne stranice Houzz uvjereni su da će pastelne kuhinje potpuno zavladati svijetom interijera u godini pred nama.

Mirne boje

Nijanse koje smiruju i omekšavaju izgled prostorije veliki su trend u nastajanju. Boja krede s bojom mente i kadulje predvodi listu, a bež i osunčani tonovi također će imati svoje svijetle trenutke u nadolazećoj godini. Prigrlite navedenu paletu boja isticanjem istih na predmetima poput posuđa, ukrasnih jastuka ili novim prekrivačem za kauč jer ove male promjene u prostoru istom će podariti značajnu razliku.

Statement umivaonik u kupaonici

Antikni i upečatljiv komad namještaja u kupaonici poput ormarića za umivaonik i više je nego poželjan u godini pred nama. Poput ormarića s umivaonikom, velika će se pažnja posvećivati ogledalu koji u rastućoj selfie kulturi predstavlja presudan detalj u svakoj kupaonici.

  • +24
Kupaonice poznatih Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Stapanje eksterijera s interijerom

Predstavnici popularne stranice Houzz uočili su porast trenda predstavljanja unutarnjeg namještaja kao vanjskog zbog čega očekuju da će se njegova vladavina nastaviti i u narednim mjesecima. U 2019. godini, prema riječima Houzza, u svijetu interijera možemo očekivati porast popularnosti stolica za ljuljanje i stolova s upečatljivim nogama.

Pametan dizajn

S domovima koji postaju manji proporcionalno raste potreba za pametnim i promišljenim iskorištavanjem prostora, a upravo se pametan dizajn doma smatra ključnim trendom u nadolazećoj, 2019. godini koji možete postići bez prevelikih ulaganja investiranjem u manji namještaj za pohranu ili odlukom o drukčijem rasporedu namještaja u prostoriji. Houzz ističe kako u svakom domu postoji više mjesta za pohranu nego što sami mislite.

Lamperija

Ako je suditi prema predviđanju predstavništva popularne stranice Houzz, nekoć vrlo popularna lamperija u interijerima vraća se u velikom stilu.