SLAVNA DIVA PORUČUJE:

Treba znati starjeti dostojanstveno

03.11.2016 u 19:19

Bionic
Reading

Francuska filmska diva Catherine Deneuve i u 73. vrlo je aktivna i zaposlena - glumi, osvaja nagrade, angažirana je u brojnim društvenim aktivnostima, ali je ne opterećuje jedna stvar - starenje

Deneuve, koja je u filmskim i kazališnim vodama već više od pet desetljeća, kaže kako je sretna što je još radno aktivna i ističe kako su europske glumice manje diskriminirane zbog životne dobi od svojih holivudskih kolegica kada su uloge posrijedi.

'U Sjedinjenim Državama velik je problem dobiti ulogu kad dođete u neke godine, osobito za glumice', rekla je Deneuve za AFP u Hanoju prije digitalne redistribucije filma 'Indokina' iz 1992. snimanog u Vijetnamu.


'Ne tvrdim ni da je u Europi jednostavno, no ovdje smo nekako spremniji za glavnu žensku ulogu angažirati glumicu od 40, 45, 50 godina. Američki redatelji rijetko se odlučuju za starije glumice', kazala je francuska filmska diva koja se u karijeri pojavila u više od stotinu filmova.


'Naravno, trebate se truditi da starite što dostojanstvenije i ne smijete biti opsjednuti izgledom jer je u filmskoj industriji puno pritisaka kojima neki podlegnu misleći isključivo na izgled', kaže odmjereno ova enigmatična i profinjena glumica koja ni nakon pola stoljeća na filmu ne kani prestati raditi.

Uskoro će se u kinima početi prikazivati film 'Bonne Pomme' u kojemu joj je partner slavni Gerard Depardieu.

Catherine Deneuve ?? #oldhollywood #marilynaudreylivviesophia #catherinedeneuve

Fotografiju objavljuje Old Hollywood Lover ?? (@marilyn.audrey.livvie.sophia)


Unatoč brojnim nagradama što ih dobila tijekom plodne duge karijere, izmakao joj je Oscar. Iako je za nagradu bila nominirana upravo za ulogu u 'Indokini', nije ga osvojila, no kaže da se time ne opterećuje.

'Nije mi u planu ta nagrada. Takve se stvari dogode ili ne dogode u životu, a iskreno... ne opterećuje me to', kazala je za AFP.