NENADMAŠNE PARIŽANKE

Tragate za modnom inspiracijom? Ima li što inspirativnije od fantastičnih outifita maštovitih Francuskinja

05.02.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Francuska prijestolnica nadaleko je poznata po svojim sjajno odjevenim stanovnicama koje briljiraju kad je u pitanju moda

Glavni grad Francuske diktira modne trendove, a najbolje su predstavnice neponovljivog pariškog chica upravo kraljice ulične mode koje odvažnim stajlinzima privlače poglede i izazivaju divljenje modnog svijeta.

Street style je s procvatom društvenih mreža i influencerica postao gotovo podjednako utjecajan kao i modna industrija.

Riječ je o tzv. demokratizaciji mode koja je otvorila vrata modnim blogericama i influencericama koje nerijetko sjede u prvim redovima modnih pista, pored celebova i urednika modnih časopisa. Trendovi su se promijenili i moda više nije ograničena samo na modne piste i mršave modele i holivudske ljepotice.

  • +5
Francuska ikona stila Louise Follain koju često uspoređuju i s Jane Birkin Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Taub/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što su svi poludjeli za serijom 'Emily u Parizu' s Lily Collins u glavnoj ulozi, ponovno je stil Francuskinja u fokusu modnog svijeta.

Instagram profil pod nazivom 'Parisiens in Paris' svakodnevni bilježi stil Parižanki i sve veći broj pratitelja koji religiozno prate fantastične outifite maštovitih fashionistica.

O tome je za francuski Vogue govorio autor tog popularnog profila koji ne želi otkriti svoj identitet.

'Tajna stila Parižanki je upravo u nonšalantnoj nesavršenosti. Vole stajlinge koji nisu previše 'ušminkani'. Imati novaca ne znači imati i stila pa Parižanke nikad nećete vidjeti odjevene od glave do pete u skupocjenu odjeću s potpisom poznatih dizajnera - radije takve komade kombiniraju s vintage odjećom i onom kupljenom u high street trgovinama. Imaju taj ležeran pristup i to uvijek izgleda dobro. Djevojka u oversized kaputu, retro trapericama, u čizmama Dr. Martens, s razbarušenom 'tek sam se probudila' frizurom i stavom kao da se priprema osvojiti svijet - to je za mene prava Parižanka', kaže autor tog Instagram profila koji svakodnevno bilježi modni puls s francuskih ulica.

Otkako je otvorio profil kaže da se stalno pojavljuju četiri najveća trenda, a to su prepoznatljivi sivi kockasti uzorak 'princ od Walesa', tenisice Converse, čizme Dr. Martens i bijele traperice (čak i zimi).