LAGANO I SOČNO

Torta od jagoda koja će vas oboriti s nogu

17.05.2013 u 10:02

Bionic
Reading

Terme Tuhelj pozivaju sve ljubitelje slatkih zalogaja i prirode na uživanje u kolačima i sunčanim svibanjskim danima s pogledom na zagorske brežuljke

Tijekom svibnja posjetitelje Terma Tuhelj u sklopu Festivala slastica očekuju brojne degustacije, prezentacije izrade kolača, slatka iznenađenja te bogata ponuda slastica - od kocki terra, kavana i kocki sacher, do kremšnita, savijača i torta raznih vrsta.

S novim trikovima i starim tajnama u umijeću pripreme kolača posjetitelje će upoznati glavna slastičarka Terma Tuhelj Marija Blažun. Marija Blažun, koja je inače virtuoz u izradi raznih svadbenih kolača, torti te babičinih kolača. Radionica izrade kolača održat će se u subotu, 18. svibnja od 15 do 17 sati.

Torta od jagoda by Terme Tuhelj

Sastojci:

6 jaja
8 dag šećera
16 dag - glatkog brašna
1 - prašak za pecivo
1 - vanilin šećer
limunova korica

1/2 l biljno vrhnje
20 dag - jagode svježe
1 dag - želatina

Jaja, šećer i vanilin šećer miksamo tako dugo dok smjesa za tijesto ne postane pjenasta, nakon toga dodamo prašak za pecivo, brašno i limunovu koricu. Sve zajedno još jedanput lagano promiješamo. Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u kalup za tortu koji smo prethodno tanko premazali uljem. U pećnici na 200 stupnjeva pečemo 20 minuta. Nakon pečenja biskvitno tijesto ohladimo i prerežemo na dva dijela. Zatim na jednu polovicu namažemo pripremljenu kremu i poklopimo drugom polovicom. Tortu premažemo tučenim slatkim vrhnjem i ukrasimo.

Kremu pripremimo tako da izmiksamo biljno vrhnje, od kojeg jednu trećinu ostavimo za ukrašavanje. U ostali dio stavimo sitno rezane jagode i želatinu koju smo rastopili u hladnoj vodi.