ELEGANTNA AMERIKANKA

Torbica koju je nosila Meghan Markle iznenađujuće je povoljna, a krije i inspirativnu priču

25.03.2018 u 20:42

Bionic
Reading

Svaki korak Meghan Markle budno se prati, baš kao što se svaki njezin stajling pomno secira i traži poruka koju suptilno šalje svojim budućim sunarodnjacima. Ni nedavni posjet Sjevernoj Irskoj nije prošao bez toga

Za nedavni nenajavljeni posjet Sjevernoj Irskoj buduća vojvotkinja odabrala je donekle neočekivani stajling. Umjesto omiljenih hlača, odlučila se za suknju dužine od ispod koljena koja se lagano širi prema dnu, a počast Irskoj odala je odabirom zelene boje, i to u tamnijoj nijansi, odlučivši se za model kanadskog brenda Greta Constantine.

Elegantni stajling lijepa je Amerikanka upotpunila vestom s potpisom Victorije Beckham, stiletto štiklama od baršuna u zagasitoj narančastoj nijansi koje potpisuje talijanska modna kuća Prada i laganom kaputu krem boje omiljenog kanadskog brenda Mackage. No pravo iznenađenje bila je torbica u boji konjaka koju potpisuje relativno nepoznat engleski brend Charlotte Elizabeth.

Markle je za posjet Belfastu odabrala model New Edition Bloomsbury, što je nova verzija najpoznatijeg modela tog brenda, a cijena joj iznosi oko 1400 kuna, što je čini i najjeftinijom torbicom koju je Meghan do sada nosila. No iza sebe krije i zanimljivu priču koja ima veze s njezinom budućom obitelji.

Charlotte Jones mlada je, 23-godišnja britanska dizajnerica koja stoji iza brenda Charlotte Elizabeth, a koja je korisnik Prinčevske zaklade, organizacije koju je 1976. osnovao princ Charles kako bi pomogao siromašnoj mladoj populaciji u Ujedinjenom kraljevstvu, posebno onima u dobi od 11 od 30 godina koji imaju problema sa zdravljem ili nemaju dom.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Jones je u dobi od 16 godina bila primorana napustiti školovanje zbog velikih zdravstvenih poteškoća. Problemi sa srcem i operacija koje su uslijedile prikovale su mladu Britanku za krevet, a tad se rodila ideja da krene s izradom kožnih torbica.

Cilj joj je bio, kaže, stvoriti proizvod koji je jednostavan, klasičan, a opet moderan, kakva bi mogle nositi njezina majka i baka, nešto što je prihvatljivo svim generacijama.

U razgovoru za Telegraph otkrila je da joj je ta ideja služila kao motivacija dok je proživljavala najgore trenutke i paralizirana ležala više od godinu dana: 'Mislila sam da ako budem mogla stvoriti nešto kroz sve to, onda mogu bilo što. Zato mi je moj posao toliko bitan, započeo je kad sam bila na apsolutnom dnu. Bio je uz mene dok sam prolazila najgore trenutke u životu', rekla je Jones koja je zahvaljujući sredstvima iz Prinčevske zaklade prije dvije godine ostvarila svoj san i pokrenula vlastiti biznis.

'Prekrasno je vidjeti gđicu. Meghan Markle kako nosi Charlotte Elizabeth The Chestnut Bloomsbury torbu', rekla je mlada dizajnerica koja će nakon ovoga zasigurno biti zatrpana narudžbama.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tamnokosa Amerikanka osvaja svojim elegnatnim ženstvenim stilom, Britance, pa ne čudi da sve što Meghan odjene začas plane s polica trgovina. 'Meghan efekt' mogao bi potući rekorde koje drži Kate Middleton. 

Kako je svojedobno objavio Newsweek, vojvotkinja od Cambridgea indirektno svake godine donese milijardu funti britanskoj modnoj industriji, a čini se kako će je markantna Amerikanka vrlo brzo dostići. A kako to izgleda u stvarnosti najbolje zna bračni par Hieatt koji stoji iza brenda Huit u čijim se trapericama pojavila Meghan Markle u Cardiffu.

One su naime izazvale toliko zanimanje da se ta mala obiteljska tvrtka koja ih proizvodi morala preseliti u veći prostor kako bi stigli isporučivati narudžbe.