SIMBOLIČAN ANGAŽMAN

Tajni posjet Sjevernoj Irskoj: Zašto su princ Harry i Meghan Markle ovo skrivali od javnosti

23.03.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle stigli su u petak ujutro u Belfast, čime je započeo njihov četvrti kraljevski angažman i obilazak Ujedinjenog Kraljevstva. Cijelo putovanje do zadnjeg se trena držalo u strogoj tajnosti

Kada su u petak u jutarnjim satima britanski princ Harry i Meghan Markle stigli u Belfast, glavni grad Sjeverne Irske iznenadili su mnoge koji nisu očekivali ovaj posjet.

Budući da je Sjeverna Irska jedna od četiri dijela Ujedinjenog Kraljevstva, gdje se punih 40 godina vodila bitka za nezavisnost, ova se lokacija činila logičnim završetkom turneje kraljevskih zaručnika.

Podsjetimo Harry i Meghan svoju su rutu započeli početkom prosinca u Nottinghamu, pa smo ih mogli vidjeti u Brixtonu, nakon čega su u siječnju posjetili Cardiff u Walesu da bi za Valentinovo oduševili obožavatelje u Cardiffu u Škotskoj.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dolaskom u Belfast, lijepa Amerikanka završila je dio kraljevskog angažmana koji je uključivao bolje upoznavanje Harryjeve domovine i predstavljanje tamošnjim stanovnicima prije no što u svibnju stane pred oltar i postane vojvotkinja. Posljednji posjet bio je izuzetno bitan, što kraljevstvu, što irskoj populaciji, osobito mladima koji se bore za što mirniju budućnost.

To je između ostalog bila i glavna tema ovog posjeta. Inicijativa po nazivom 'Amazing the Space' pokrenuta od strane 33-godišnjeg britanskog prijestolonasljednika nastala je u rujnu prošle godine kada je Harry prvi puta posjetio Sjevernu Irsku. Glavna vodilja su mladi ljudi koji žele promjene u svom društvu i domovini te koji žele osigurati mirnu budućnost narodu. Par je zato posjetio i jednu od najsuvremenijih građevina na ovim prostorima, kampus The Crown Liquor Saloon, koji je ujedno i znanstveni park.

Druga stanica bila je turistička atrakcija Titanic Belfast koja priča priču o potonulom brodu izgrađenom upravo u brodogradilištu u Belfastu. Kao i uvijek par je dočekan s oduševljenjem i usklicima naroda, a Meghan je i ovoga puta modno oduševila. Nosila je bež pulover Victoria Beckham i elegantnu suknju Grete Constantine, a sve je zaokružila baršunastim Manolo Blahnik cipelama i Charlotte Elizabeth torbicom u boji konjaka.

  • +15
Meghan Markle i princ Harry u posjetu Škotskoj Izvor: Profimedia / Autor: N.N.