HIT SEZONE

Torba koja je bila popularna 70-ih ponovno je 'in', a ovo su neki od najpopularnijih modela

15.05.2020 u 06:50

Bionic
Reading

Klasična, elegantna i praktična - tako bismo opisali takozvane sedlo-torbe koje proteklih sezona uživaju ogromnu popularnost trendseterica. Ovaj je model torbe glavni protagonist sezone proljeće/ljeto 2020. te ga naprosto morate imati u svom ormaru

Ova vintage torba budi nostalgiju u nama, a potpuno opravdano zaslužuje se naći na vrhu liste najpopularnijih ovosezonskih modnih komada. Torba u obliku sedla, kako joj i sam naziv kaže, smatra se jednim od najstarijih modela torbi.

U srednjem vijeku koristila se za pohranu hrane i vode prilikom putovanja, a danas trendseterice diljem svijeta u njoj nose svoju omiljenu kozmetiku, novčanik i, naravno, gel za dezinfekciju.

U svakom slučaju, ove su torbe vrlo praktične i idealne za sve one vrlo zaposlene žene koje uvijek nekamo žure pa u svakom trenutku uz sebe vole imati sve one potrepštine koje će im zatrebati.

Osim lako uočljivog oblika koji izgledom podsjeća na sedlo, ove torbe najčešće dolaze s dugačkom ručkom kako biste ih mogli nositi preko ili na ramenu, a ove sezone naglasak je na kožnim modelima u smeđim nijansama.

Ali McGraw i Jane Birkin bile su prve obožavateljice ovog kultnog modela torbe koji i dandanas inspirira dizajnere, a svoj veliki povratak na modnu scenu može zahvaliti modnoj kući Dior.

Maria Grazia Chiuri je za Dior 2018. godine lansirala novu inačicu ove kultne torbe pod nazivom Saddle, s prepoznatljivim detaljem zlatnog slova 'D', a ona je u manje od pola godine postala druga najtraženija torba u svijetu mode. Ni danas joj popularnost ne jenjava, a na modnoj sceni pojavili su se brojni drugi modeli, manje ili više sličnog dizajna.

Alberta Ferretti, Celine, Chloe, Loewe, Saint Laurent, Jil Sander i Gucci samo su neka od velikih dizajnerskih imena koja u svojoj ponudi imaju sedlo-torbu, a ne zaostaju ni high street brendovi nudeći jednako primamljive modele po daleko pristupačnijim cijenama.

Gdje kupiti?