šarm 90-ih

Toliko udobne da se nose cijeli dan: Ove tenisice novi su hit komad ulične mode

07.08.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Od stajlinga ulične mode, preko najvećih svjetskih pozornica do modnih pisti; Salomon tenisice postaju nezaobilazan komad koji osvaja udobnošću i originalnim dizajnom

Salomon tenisice s nama su još od 1947. godine, no kao modni komad poznajemo ih tek odnedavno. Naime, unatoč svim predispozicijama za nošenje na planinarenje i trekking, sve ih češće viđamo kao cool dodatak stajlinzima ulične mode trendseterica.

Popularne 'salomonke' danas nadilaze status uobičajene sportske obuće koja će pobijediti hladnoću i vlagu na brdskim šetnjama jer dolaze s toliko visokom dozom udobnosti da su postale neizostavan komad u garderobama modno osviještenih žena diljem svijeta.

Današnji modeli korijene vuku iz dizajna 90-ih te dolaze s daškom romantične nostalgije koja uspješno podiže svaki stajling. Osim što garantiraju cjelodnevni osjećaj udobnosti i lakoće, mnogi ih obožavaju nositi i zbog pažnje koja se prilikom njihove izrade posvećuje održivosti i upotrebi recikliranih materijala.

Možete ih nositi u raznim kombinacijama: uz cargo hlače ili tajice, suknju ili dugu haljinu, dok najviše inspiracije za njihovo stiliziranje daje slavna manekenka Emily Ratajkowski za koju su Salomon tenisice gotovo neizostavan odabir za ležerne šetnje gradom.

No, njihova popularnost nije ograničena čak niti na zaljubljenice u streetstyle jer ih je na koncertu u polufinalnu Superbowla na pozornici nosila Rihanna, a nedavno smo ih vidjeli i na Tjednu mode u New Yorku gdje je Sandy Liang kreirala capsule kolekciju s (ubrzo rasprodanim) pastelno ružičastim hit modelom.

  • +4
Salomon tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Salomon Promo