yeezy tenisice

Ovim potezom Adidas je zaradio bogatstvo i spasio narušeni ugled

03.08.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Yeezy tenisice postale su gorući problem u Adidasu, nakon što su sa slavnim reperom umjetničkog imena Ye raskinuli suradnju zbog homofobnih i antisemitskih komentara

I dok su mnogi nagađali kako će Adidasov prekid suradnje s reperom Kanye Westom i gubitak od tenisica Yeezy biti sudbonosan za ugled i profit njemačke kompanije, dogodilo se upravo suprotno.

Naime, velika medijska pompa koju je izazvao raskid ugovora s reperom zbog antisemitskim komentara učinila je Yeezy modele samo još poželjnijim, s navodima kako prva tura nije bila dovoljno velika da zadovolji broj narudžbi.

Puštanje u prodaju velikog djela modela kreiranog u suradnji s Kanye Westom Adidasu je donijelo profit od 550 milijuna eura samo u svibnju, a tijekom ovog mjeseca u prodaju će pustiti i drugu, ujedno i posljednju pošiljku.

Kako bi popravili odlučili su se na hvalevrijedan potez doniranja 110 milijuna eura dobrotvornim organizacijama diljem svijeta, koje se bore protiv antisemitizma.

  • +2
Kanye West Izvor: Profimedia / Autor: Backgrid / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tako se potez puštanja u prodaju već napravljenih Yeezy tenisica te solidan postotak zarade namijenjen u humanitarne svrhe pokazao kao pun pogodak, donijevši im bogatstvo i 'ispeglanu' reputaciju koja je neko vrijeme visila o koncu.