MARKO CINDRIĆ:

Toliko sam dugo u vezi da je to praktički brak

25.10.2011 u 09:02

Bionic
Reading

Mladi glumac u TV seriji 'Loza' glumi problematičnog Filipa Gamulina, no u privatnom životu je čista suprotnost

Razmaženi sin bogate obitelji, ženskar i ovisnik o kokainu - osobine su to Filipa Gamulina, lika TV serije 'Loza', s kojim 27-godišnji Marko Cindrić, koji ga je utjelovio na malim ekranima, nema previše zajedničkog. On se za sve u životu, kaže, morao sam izboriti. Nakon što tri puta nije prošao prijemni na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti Marko je sreću potražio u Londonu, gdje je završio prestižnu Oxford School of Drama. Prije godinu dana vratio se u Zagreb, zaigrao u serijalima 'Pod sretnom zvijezdom', 'Dnevnik plavuše' i kazališnoj predstavi 'Kiklop' te pokrenuo projekt Nu: Write Festivala. Desna ruka u organizaciji festivala mu je djevojka Rea Brčić, 27-godišnja grafička dizajnerica, u koju se zaljubio na tulumu kod zajedničkog prijatelja. Nedavno je angažiran na snimanju TV serijala 'Igra prijestolja' u Dubrovniku.

'Filipova obitelj je vrlo imućna i većina stvari u životu bila mu je servirana na pladnju, za razliku od mene koji sam se morao sam izboriti za sve. Uvijek sam poštovao princip svojih roditelja - škola je najbitnija, a sve ostalo što želiš moraš sam napraviti. I ja se, kao i Filip, volim zabaviti, ali uvijek znam gdje je granica, što je u njegovu slučaju nezamislivo; njegov najveći problem je u tome što ga svi tretiraju kao klinca, a on vlastitu nesigurnost i nezadovoljstvo rješava bijelim prahom', obrazložio je za Extru mladi glumac razliku između problematičnog lika i sebe.

Od glumačke ekipe s kojom je radio najviše ga je oduševio Milan Štrljić koji u seriji glumi Filipovog oca. 'Kada smo snimali u Heinzelovoj ulici, imali smo zajednički ritual. U pauzi snimanja, naime, odlazili bismo na pohani sladoled u obližnji kineski restoran', kaže mladi glumac koji je s Reom Brčić u vezi već devet godina.

'Rea i ja smo toliko dugo u vezi da se osjećam kao da smo praktički u braku. Upoznali smo se na Ekonomskom fakultetu na kojem smo oboje studirali, a kasnije i diplomirali. Prvi put sam je vidio na prijateljevu tulumu i odmah mi se dopala. Kasnije smo se nastavili družiti za vrijeme predavanja i vrlo brzo je sviđanje preraslo u ljubav', kazao je Marko.