TEEN SENZACIJA

Tokio Hotel - mlađahni glazbeni veterani

24.02.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Premda po američkim zakonima najeksponiraniji članovi Bill i Tom Kaulitz nisu još ni punoljetni, mladi Nijemci iz Tokio Hotela koji su se instrumenata primili još kao klinci prodali su milijune albuma, stekavši odanu vojsku obožavateljica

Bez obzira što mislili o njihovoj glazbi, fenomen TH ne može se ignorirati, a u sklopu aktualne turneje, trebali su nastupiti i u Zagrebu, međutim koncert je, na veliku žalost njihovih fanova otkazan. 

Zanimljivo je i da je 2008. godine otpao nastup Tokijevaca u Ljubljani a prema nekim govorkanjima trenutačno se za organizaciju koncerta zanima beogradska Arena.

Zagrebački koncert trebao se održati 28. ožujka u Areni u sklopu velike europske turneje Welcome To Humanoid City na kojoj promoviraju aktualni album, četvrti po redu, Humanoid.

Na tom su se albumu pokušali odmaknuti od etikete teen senzacije i približiti se malo starijim obožavateljima, no kritičari se slažu da je pred njima još dug posao. Sudeći po prodaji 'Humanoida', mladi se tokijevci ne trebaju puno brinuti jer su već odavno izašli iz okvira njemačke scene zaludjevši milijune fanova. Tokijevci će u sklopu ove turneje obići 32 grada.

Tko su zapravo ti mladi Nijemci o kojima su mišljenja potpuno oprečna - za obožavatelje su poput božanstava, dok ih oni kojima nisu dragi smatraju karikaturama i pozerima?

'Tokio Hotel je izgubljena karika između benda My Chemical Romance i pop teen grupa', izjavio je na predstavljanju albuma Scream u New Yorku Virginov menadžer Andrew Gyger.

TH su 2009. dobili MTV EMA nagradu za najbolji bend

Blizanci Bill i Tom Kaulitz (20), Gustav Schäfer (21) i Georg Listing (22) su započeli karijeru 2001. godine kao trinaestogodišnjaci u Magdeburgu pod imenom Devillish, a potom su 2005. uzeli ime Tokio Hotel.

Pjesma Durch den Monsun lansirala ih je na vrhove top ljestvica, a prvijenac pod nazivom Schrei! objavili su 2005. godine. Ostalo je povijest!

Zarazni hitovi i neobičan imidž pokazali su se dobitnom kombinacijom, a nakon što su osvojili Europu, dečki su opčinili i Ameriku. Višestruko nagrađivani, tokijevci su prošle godine postali vlasnici i europske MTV-jeve nagrade (MTV EMA) za najbolji bend.

Naravno, njihove obožavateljice zanima i njihov privatni život, no Bill i Tom o tome ne vole previše pričati. Ipak, otkrili su koje im se poznate cure jako sviđaju.

'Sestre Olsen su slatke. I Megan Fox je prezgodna. A i Rihanna, sviđa mi se njezin stil', kaže Bill dodajući da vjeruje u ljubav na prvi pogled.

Gitaristu Tomu Kaulitzu, za oko su pak zapale Beyonce i Jessica Alba

Inače, za ovu su turneju angažirali svjetski poznatu avangardnu dizajnericu Misty Buckley koja je radila s bendovima kao što su Muse, Take That i Anastacijom te najavljuju spektakularni show za pamćenje.