'MR BEAN' I EKIPA

Tko je sve pozvan na prinčevsko vjenčanje?

24.04.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Tjedan dana prije vjenčanja princa Williama i Kate Middleton službeno je objavljen popis uzvanika koji su potvrdili svoj dolazak, a na kojemu su slavne osobe, sportske zvijezde i članovi kraljevskih obitelji iz cijelog svijeta

Britanska pop zvijezda Elton John, nogometaš David Beckham sa suprugom Victorijom i slavni 'Mr Bean' - glumac Rowan Atkinson nazočit će, među ostalima, vjenčanju u londonskoj Westminsterskoj opatiji 29. travnja.

Eltona Johna, koji je 1997. godine pjevao "Candle in the Wind" na pogrebu Lady Diane, prinčeve majke, pratit će njegov partner David Furnish.

Vjenčanju će nazočiti i redatelj Guy Ritchie, bivši suprug pjevačice Madonne.

Više od 40 članova stranih kraljevskih obitelji je potvrdilo dolazak, među kojima knez Albert od Monaka i njegova buduća supruga Charlene Wittstock, španjolska kraljica Sofija, danska kraljica Margareta, norveški kralj Harald i bahreinski princ Salman ben Hamad Al-Kalifa, nedavno optužen za slamanje prodemokratskih prosvjeda u svojoj zemlji.

Na vjenčanju neće biti nijedan šef države izvan Commonwealtha, pa tako niti američki predsjednik Barack Obama ili francuski Nicolas Sarkozy.

Pozvani su i vojnici iz Williamove postrojbe RAF-a, mnogi osobni i javnosti nepoznati prijatelji budućeg bračnog para, te, primjerice, mesar, poštar i trgovac iz sela u kojem je Kate odrasla.

Po procjeni britanske vlade, dvije milijarde TV gledatelja pratit će ovo vjenčanje.