EVA LONGORIA, MORGAN FREEMAN, CAPRICE...

Tko je sve posjetio Hrvatsku prošle godine?

04.01.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Niti ove godine brojne međunarodne zvijezde nisu odoljele čarima Hrvatske, posebice nezaboravnom ljetnom ugođaju Jadrana. Tako su Hrvatsku posjetili glumci Kurt Russell i njegova supruga Goldie Hawn, nezaobilazni Bernie Ecclestone, zvijezde sapunice '1001 noć' te 'kućanica' Eva Longoria sa suprugom

Najveći broj poznatih i slavnih stigao je u Hrvatsku tijekom ljeta, a nezaobilazna i najpopularnija destinacija i ove godine bio je Dubrovnik. Tako je već u svibnju u Hrvatsku stigao glumac Ralph Fiennes, poznat po ulogama u 'Engleskom pacijentu' i 'Schindlerovoj listi'.

Otprilike u isto vrijeme Zagreb je posjetio Jeremy Jackson, najpoznatiji po ulozi sina Mitcha Buchannona u nekad popularnoj seriji 'Baywatch'. U Zagrebu je promovirao američku modnu marku Ed Hardy te šarmirao Aleksandru Grdić.

Početkom lipnja u Dubrovnik stigao holivudski glumac Franz Dennis, poznat po ulozi detektiva Andyja Sipowicza u seriji 'Newyorški plavci'. Posjet Dubrovniku na samom početku ljeta nisu propustili niti glumac Kurt Russell i njegova supruga Goldie Hawn.

Početkom srpnja na Libertas Film Festival u Dubrovnik su stigle i glavna glumica filma 'Precious' Gabourey Sidibe i producentica Lisa Cortes. Čarima Dubrovnika nije odolio niti poznati engleski glumac sir Michael Caine.

Ovoga ljeta Dubrovnik nisu zaobišli niti tenisač John McEnroe i njegova supruga Patty Smith, a filmski festival u Motovunu uveličao je slavni velški komičar Terry Jones, najpoznatiji kao član Montyja Phytona, a podružio se i s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Bernie Ecclestone je već postao nezaobilazan gost na Jadranu svakoga ljeta. Tako je i ove godine kolovoz odlučio provesti na Hvaru u društvu nove djevojke Fabiane Flosi.

Bivša tenisačica Iva Majoli ove godine pozvala je u posjet svoju slavnu prijateljicu Jennifer Capriati. Bivše uspješne tenisačice su na hvarskoj rivi srele i nekad vrlo uspješna argentinsku tenisačicu Gabrielu Sabatini kojoj je Hrvatska isto nezaobilazna ljetna destinacija.

Posjet Hrvatskoj nije propustio niti poznati nogometni trener Sven-Goran Eriksson koji je stigao je na Hvar s bivšim

Eva Longoria i Tony Parker na Malom Lošinju

hrvatskim reprezentativcem Igorom Štimcem, a krajem ljeta Šibenik je posjetio poznati talijanski pjevač Albano Carrisi, kao poseban gost Večeri dalmatinske šansone.

Najveću pažnju javnosti i medija plijenili su posjeti slavnoga, sada već bivšeg para, Eve Longorie i Tonya Parkera, legendarnog Morgana Freemana, američkog top modela Caprice te nezaobilaznih zvijezda popularne sapunice '1001 noć' - Berguzar Korel i Halita Ergenca

Morgan Freeman i Caprice stigli su u Dubrovnik početkom kolovoza na Dubrovnik Film Meeting. Freeman je u Dubrovnik doputovao po završetku Sarajevo Film Festivala, a zajedno s američkim top modelom Caprice plijenio je svu pažnju medija.

Tadašnji bračni par Eva Longoria i Tony Parker dio godišnjeg odmora na ovogodišnjoj top destinaciji – Dubrovniku. Par je jahtom plovio po Jadranskoj obali te osim Dubrovnika posjetio Zadar, Šibenik, Mali Lošinj i Vodice. Slavnom paru to je bilo posljednje zajedničko putovanje na kojemu su i proslavili treću godišnjicu braka. No čini se da ni sva ljepota Jadrana i romantika nije bila dovoljna da ostanu zajedno te su se Tony i Eva nedavno razveli.

Nedavno je pravu groznicu i zbrku izazvao dolazak Berguzar Korel i Halita Ergenca, glumaca popularnijih pod imenima  Šeherezada i Onur iz megapopularne sapunice '1001 noć'. Glumci su osim uživanja i odmora pod vodstvom Ive Balent snimili i reklamu te teška srca napustili Zagreb.