NAGRADNJAČA

Tko ide na 'Kamenje' u Maloj sceni?

01.04.2011 u 12:00

Bionic
Reading

'Kamenje' je potresna predstava za mlade prema istinitom događaju, a tportal.hr i Mala scena vas nagrađuju ulaznicama za ovu predstavu u subotu, 2. travnja u 20 sati

'Kamenje', predstava nastala prema istinitom događaju iz 1994. autora Toma Lycosa i Stefe Nantsoua koju je redateljski osmislio Ivica Šimić, nedavno je premijerno izvedena na daskama zagrebačkog kazališta Mala scena.

Predstava je za mlade od 10. godine naviše, o dva dječaka od 13 i 15 godina koji, bacajući kamenje s nadvožnjaka na jureće automobile, prouzroče nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za taj događaj. Jesu li dječaci krivi ili nisu i, ako jesu, kako ih kazniti? Tko je odgovoran za mladenačko nasilničko ponašanje i nesreće koje prate takvo ponašanje? Predstava postavlja sva ta pitanja i pokušava još jednom probuditi svijest o društvenoj odgovornosti kazališta za mladu publiku.

U glavnim su ulogama mladi glumci Marko Hergešić i Filip Lozić. Tekst je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Dinka Jeričević, kostime Hana Letica, originalnu glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić, a producentica je Vitomira Lončar.

Ulaznice (x2) za predstavu 'Kamenje' u subotu, 2. travnja osvojili su: Maja Bogatić, Danijela Zaloker i Jasmina Novak. Ulaznice se podižu na blagajni Male scene pola sata prije predstave.