MIRJANA HRGA VS. ZORAN ŠPRAJC!

Tko bolje vozi - muškarci ili žene?

  • Autor: Ivan Živković
  • Zadnja izmjena 26.11.2008 21:59
  • Objavljeno 26.11.2008 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mirjana Hrga i Zoran Šprajc napokon će dati odgovor na pitanje koje generacije hrvatskih vozača i vozačica proganja otkada je automobila: tko bolje vozi – muškarci ili žene?

Prosječni muškarac razloge svoje vozačke superiornosti pronaći će u poznavanju mehanike automobila te činjenici da se udio pripadnica ljepšeg spola u automobilskim sportovima može nabrojati na prste jedne ruke. Žene će pak u svoju obranu reći da su za razliku od agresivnih muškaraca daleko opreznije i defanzivnije po pitanju vožnje te da tako sudjeluju u mnogo manjem broju teških prometnih nesreća.

Nijedan od ovih argumenata ne drži vodu. Mali broj žena koje sudjeluju u automobilskim sportovima nerijetko bilježi odlične rezultate, današnji automobili toliko su ovisni o elektronici da ćete češće imati više pomoći od mobitela (i poziva dežurnim službama) nego od kutije s alatom, a i statistika pokazuje da, premda rjeđe uzrokuju teške nesreće, žene mnogo češće od muškaraca sudjeluju u lakšim prometnim nesrećama s materijalnom štetom.

Jedino rješenje da istjeramo mak na konac, a da pritom ne izazovemo gnjev seksista, šovinista, feminista i ostalih ...ista, bilo je da suprotstavimo odabrani uzorak oba svijeta na posebno simuliranom poligonu s detaljno razrađenim zadacima koji će do maksimuma testirati vozačku vještinu!

Odabir pojedinaca koji će braniti muške i ženske boje pao je na osobe iz javnog života koje svakodnevno gledaju milijuni Hrvata.

Bolji uzorak od Zorana Šprajca i Mirjane Hrge ne možemo zamisliti - Šprajc je na dogovor uranio deset minuta, dok je Hrga, tipično ženski, zakasnila petnaest. O kakvom će nemilosrdnom okršaju titanskih proporcija biti riječ, mogli smo naslutiti već po prvim optužbama s Hrgine strane: da je Šprajc, samim tim što se pojavio ranije, u prednosti jer je već imao prilike, za vrijeme intervjua, sjediti u testnom automobilu.

Šprajc je, s druge strane, skromno primijetio kako nadolazeći duel neće biti tipično muško-ženskog karaktera, već prije okršaj zvijeri (Hrge) i ocvale ljepotice (njega). U testovima koji su uslijedili, a kojima smo detaljno ispitali koncentraciju, reflekse i brzinu naših kandidata, saznali smo kako su započeli svoj vozački staž, iz kojeg su pokušaja dobili vozačku dozvolu, koje su automobile vozili te što su im oni značili.

Također smo saznali u kakvim su sve prometnim incidentima i prekršajima sudjelovali, koji su im automobili snova, no i vole li više Formulu 1 ili političke mitinge te bi li za sugovornike u intervjuu radije imali Angelinu Jolie (Šprajc) i Brada Pitta (Hrga) ili najtrofejnijeg vozača u povijesti Formule 1 – Michaela Schumachera.

Naposljetku smo doznali i tko bolje vozi, no za to ćete ipak morati pogledati video koji slijedi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi