SPASILI JE BROJEVI

Tinejdžericu matematika probudila iz kome

04.11.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Tinejdžerica, koja je završila u komi zbog leukemije, probudila se iz tog stanja zahvaljujući matematičkim zadacima

Naime, petnaestogodišnja Britanka Vicki Alex oduvijek je obožavala matematiku, a kada je pala u komu, nijedan pokušaj da joj se stimulira mozak nije uspio. Tada joj je otac počeo govoriti jednostavne matematičke zadatke, na što je tinejdžerica počela reagirati, a na kraju se i sasvim probudila iz kome.

Vicki je leukemija dijagnosticirana još u rujnu. Nedavno je razvila simptome slične prehladi te se pojavila i infekcija, zbog koje je završila u komi u kojoj je bila puna tri dana. Nakon što su liječnici probali sve poznate metode da joj stimuliraju mozak te u tome nisu uspjeli, zatražili su i roditeljsku pomoć.

U početku su joj pričali o prijateljima, o omiljenom bendu Coldplay, TV serijama, ali ništa nije davalo rezultate. Tada se otac dosjetio i počeo je ispitivati jednostavne matematičke zadatke, kao što su jedan plus jedan. Tinejdžerica je na ovo ubrzo počela reagirati i odgovarati, iako je nisu mogli razumjeti. Već sljedeći dan je počela disati samostalno, te je nakon nekoliko dana i otpuštena iz bolnice.