ŠKOTSKA

Tinejdžerici zbog uspjeha u školi žele oduzeti bebu

21.10.2009 u 07:39

Bionic
Reading

Škotska je socijalna služba rekla jednoj sedamnaestogodišnjakinji da se ne smije udati te da će joj beba biti oduzeta čim se rodi jer ona, po njihovom mišljenju, nije dovoljno inteligentna

Naime, Kerry Robertson (17) u školi ima srednje teške smetnje u učenju, a prije nekoliko mjeseci je ostala trudna sa svojim zaručnikom koji ima 25 godina. Dakako, žele se vjenčati i donijeti dijete na svijet, međutim socijalna je služba donijela drukčiju odluku.

Par se želio vjenčati još prošlog mjeseca, ali je događaj spriječila socijalna služba s navodom da mladenka uopće ne razumije što to znači udati se. Prema škotskom zakonu, vjenčanje se može prekinuti ako se misli da mladenci ne razumiju samu instituciju braka.

Nadalje, kada se dijete rodi u siječnju, majka će s njim, prema mišljenju socijalne službe, smjeti biti tek nekoliko sati, a onda će joj ga oduzeti i dati na posvajanje.

Zaručnik, pak, želi preuzeti brigu za dijete na sebe, ali mu je to neomogućeno jer – nije oženjen s Kerry.

Usprkos mnogim žalbama te medijskoj pozornosti koju je ovaj slučaj privukao, čini se da će socijalna služba ostati kod svog mišljenja, i to zbog toga što tinejdžerica ima smetnje u učenju.