APSURD

Tinejdžer bi mogao izgubiti posao jer se budi – prerano

10.02.2011 u 08:34

Bionic
Reading

Obično se kaže: 'Tko rano rani, dvije sreće grabi', ali čini se da ta stara ne vrijedi za Sama Greena, petnaestogodišnjaka koji raznosi novine

Naime, Sam počinje raznositi novine u 6.45 svakog jutra i tako već pune dvije godine. Međutim, tek je sada saznao, a nakon što ga je anonimna osoba prijavila, da krši zakon prema kojem djeca ne smiju raditi prije sedam sati ujutro!

Sam Green

Sada Samovom šefu prijete i sudom zbog toga što prema zakonu mlađi od 16 godina smiju raditi od sedam do 19 sati. Sam počinje petnaest minuta ranije jer želi stići na vrijeme u školu. Uz to, živi u velikoj obitelji u kojoj je čak osmero djece pa mu je posao itekako potreban.

'Ako kasnije krenem na posao, gotovo je nemoguće da stignem u školu na vrijeme. Kada sam imao 12 godina, želio sam raznositi novine, ali sam zbog zakona morao čekati godinu dana. Planirao sam raditi ovo još jednu godinu, a onda bi me zamijenio mlađi brat koji će tada biti dovoljno star', priča Sam.

Tinejdžer ne radi samo kao raznosač novina - između ostalog, pomaže bolesnima i starima u svojoj okolini. Prošle godine čak je dobio lokalnu nagradu za svoje humano ponašanje.

Prema britanskom zakonu, dijete koje želi raditi, a ima manje od 16 godina, mora donijeti niz potvrda lokalne vlasti, liječnika i slično. Također, ne smije imati manje od 13 godina. Dnevno smije raditi samo dva sata.