OSJEĆAJAN, A MOĆAN

Tim Howard - frajerčina zbog koje klecaju koljena

02.07.2014 u 10:33

  • +4

Tim Howard

Izvor: tportal.hr / Autor: Reuters/Instagram

Bionic
Reading

Tim Howard - tako glasi ime koje ćete, ako već niste, ovih dana vjerojatno zapamtiti. Moćan je golman koji je briljirao u utakmici SAD-a i Belgije, mašina od čovjeka kojeg ni ozljede ne zaustavljaju, osjećajan frajer koji se ne ustručava pokazati emocije, profesionalac, otac, sin, muškarac za poželjeti...

Sinoć je obranio 15 udaraca, što je rekord svjetskih prvenstava, a nakon fascinantnog nastupa čak i muškarci daju zeleno svjetlo da se divite njegovoj moći i slavi.

Njegov tim je možda izgubio, ali Tim je pobijedio.

Nakon utakmice je Vincent Kompany, kapetan reprezentacije Belgije, na svom profilu na
Facebooku napisao: 'Samo dvije riječi, Tim Howard. Poštovanje.' To dovoljno govori o njegovom sinoćnjem nastupu.


Muškarci će ga nazvati 'mašinom' i profesionalcem kakav se rijetko viđa, a moć i uspjeh te njegov markantni izgled zaintrigirali su i ženski dio populacije.

Naime Tim je briljantan igrač, a prati ga reputacija čovjeka kojeg ni bol ne može zaustaviti. U jednoj mu je utakmici iščašen prst, a u drugoj je slomio dvije kosti u leđima, no oba incidenta je zanemario i odigrao do posljednjeg zvižduka.

No s druge strane, u privatnom životu Tim je osjećajan otac, pažljiv sin i borac za prava životinja.

Torzo i ruke prekriveni su mu tetovažama njegove djece, porukama PETA-e i logom Supermena. Snažan i osjećajan, Tim je idealna kombinacija muškarca koji će s nogu oboriti većinu žena.

'Zaštita životinja za mene je veoma važna, a javno govoriti protiv nošenja krzna za mene je jako bitno. Kada vidim nekoga kako nosi krzno, poželim tu osobu posjesti ispred videa u kojima je prikazana patnja životinja čije krzno nosi', izjavio je svojedobno Howard.

Tim se ne ustručava pokazati osjećaje ni prema svojoj majci, kojoj je na Instagramu uz fotografiju napisao izrazito dirljiv komentar. 'Volim te toliko da ne možeš ni zamisliti. Borba je bila stvarna, dala si nam sve kada nismo imali ništa. Naučila me kako biti pravi muškarac, da je samo jedan način na koji se nosiš sa životom. Hodati ravno naprijed. Tvoje suosjećanje, briga, snaga, vjera, moral, smijeh nose me svakog dana. Zahvaljujem Bogu za tebe, a kada brojim blagoslove, tebe brojim dvaput', napisao je Tim uz fotografiju na kojoj je s mamom.

Ovo je muškarac kojem skidamo kapu. Tim Howard - sve u jednom.