USUSRET REVIJAMA

Tihi početak zagrebačkog Fashion Weeka

04.06.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Otvaranjem butika mlade splitske dizajnerice Marte Buzolić i prigodnim partyjem službeno je započeo ovosezonski Fashion Week Zagreb. Prve revije kreću večeras

Suzy Josipović i Marta Buzolić na otvaranju dućana

Mladu splitsku dizajnericu na zagrebački Kaptol došli su podržati mnogobrojni prijatelji i zaljubljenici u njezine kreacije, među kojima je i Dolores Lambaša, koja je Martininu haljinu nosila prilikom nedavnog boravka na filmskom festivalu u Cannesu.

Potom je u jednom zagrebačkom restoranu održan prigodan party povodom otvaranja Fashion Weeka, na kojem su izostala poznata lica koja viđamo na sličnim događanjima. Organizatorica FWZ-a Suzi Josipović objasnila je da je cilj bio naglasak staviti na dizajnere i prijatelje mode, a ne na celebrityje.

'Ne znam još točno kakav će biti ovaj Dreft Fashion Week, ali vjerujemo da će biti odličan', rekla je Suzy, najavljujući tri modna dana koja će obilovati revijama više ili manje poznatih dizajnera, među kojima se osobito ističe ime svjetski poznate španjolske dizajnerice Agathe Ruiz de la Prade.

Upravo ona otvorit će prvu revijalnu večer novog izdanja zagrebačkog Fashion Weeka. Prve večeri predstavit će se još i Vedrana Šehagić, Maion – Marina Prevolšek, Natalija Smogor, Mariano La Barbera, Marina Milovanović, Iva Karačić i Marta Buzolić

Ove godine Fashion Week uključit će se u humanitarnu akciju kojom se prikuplja novac za osnivanje prvog hrvatskog multidisciplinarnog Centra za liječenje poremećaja prehrane. Tako će zarada od jednog od najpopularnijih događaja Fashion Weeka - Fashion buvljaka, na kojem dizajneri i poznate osobe prodaju svoju odjeću i modne dodatke, ići u fond spomenute humanitarne akcije. Fashion buvljak održat će se na Cvjetnom trgu ove subote, od podneva do 14 sati.