lekcije iz 'nasljeđa'

Tihi luksuz sve je poželjniji, a obožavaju ga oni najbogatiji. Ipak, moguće ga je postići i komadima zbog kojih nećete bankrotirati

30.03.2023 u 14:02

Bionic
Reading

Modni ormar 'kraljice' serije 'Nasljeđe' Shiv Roy puno je više od kolekcije chic i moćnih odijela, on je vrijedna lekcija o tihom luksuznom stilskom trendu koji je postao jedna od najzapaženijih modnih vijesti

Stil koji Shiv Roy prezentira u popularnoj seriji 'Nasljeđe' daje potpuni odmak od opsjednutosti logotipima koji predstavlja vodeći trend 2022. godine, kada su snažno brendirani odjevni komadi postali trend du jour, od Chanelovih kolekcija pa do kolaboracija kao što su Gucci X Northface i Fendi X Skims.

Sada se 2023. proglašava godinom tihog luksuza, snažno se udaljavajući od manije monograma i želje da se ormari preplave dizajnerski brendiranim komadima. Umjesto toga, favorizira se minimalizam nad blještavilom i jedan ili dva moćna komada umjesto maksimalizma.

A nitko ne utjelovljuje tihi luksuz tako dobro kao omiljena 'Succession femme' Shiv (koju glumi Sarah Snook), i to sa svojim skromnim stilskim odabirom i averzijom prema modnim brendovma, unatoč svom bogatstvu.

Novi, vladajući trend luksuznog minimalizma i Shivin stil temelje se na kvalitetnim komadima i tkaninama (pomislite na merino vunu, kašmir, pamuk, kožu i svilu) koji izgledaju i djeluju luksuzno, a da to nije navedeno na etiketi.

No upravo zbog toga identificiranje pojedinih komada iz Shivinog ormara može se pokazati pomalo nezgodnim. Naime još uvijek je nepoznanica odakle je 'onaj' džemper otvorenih leđa koji je izludio obožavatelje.

Međutim sveukupna estetika - kolekcija dolčevita s ovratnikom, mekanih odijela, svilenih bluza i povremenih upečatljivih večernjih haljina - navodi na zaključak da bi kći jedinica tiranina milijardera 'Nasljeđa', Logana Roya, kupovala kod Max Mare i The Rowa, brendova koji su se do sada dokazali kao predvodnici trenda tihog luksuza.

Nasljeđe - 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

U prvoj epizodi četvrte sezone obožavatelji, pozorno gledajući, bili su uvjereni kako su na Shiv detektirali ništa drugo nego Skimsov bodi, koji je glumica nosila prvo ispod sakoa istog tona u kombinaciji s opušteno krojenim hlačama, prije nego li se presvukla u kardigan za emotivni razgovor s budućim bivšim mužem Tomom.

Međutim modni brend opovrgnuo je ta nagađanja i sugestije, ostavljajući obožavatelje s pretpostavkom da se radi ili o dobrom smišljenoj obmani ili kopiji. Unatoč tome, ako želite prigrliti Shiv i njezin skromni luksuz, u galeriji pogledajte neke od najboljih odabira u tom stilu. I što je najbolje, ovi komadi su itekako priuštivi i 'običnim smrtnicima'.

  • +2
Modni komadi po uzoru na seriju 'Nasljeđe' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije