VIŠE NE KRIJU

Tajne koje muškarci žele da znate

16.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Poznato je da muškarci svoje osjećaje iskazuju djelima češće nego riječima, a ponekad treba malo više truda da bi se doprlo do njih i stvorilo kvalitetniju vezu. Psiholozi koji se bave proučavanjem spolova sastavili su listu stvari koje muškarci inače ne govore, ali žele da ih žene znaju

Muškarce je lakše navesti da o svojim osjećajima pričaju na indirektan način. Ako, primjerice, pitate kako mu je bilo na zajedničkom vikendu ili što je prvo pomislio kad ste se sreli, otkrit ćete što misli o vama bez direktnog pitanja o toj temi

Psiholozi su zaključili da će većina muškaraca svoju ljubav iskazati djelima radije nego da izgovaraju 'volim te'. Tako će brzo popraviti neki kvar u kućanstvu, pokositi travu ili iznijeti smeće jer zna koliko je to vama važno.

Iako ih prati loš glas kad je u pitanju brak ili stalna veza, istraživanja pokazuju da je to netočno. Muškarcima treba dulje da naprave taj ozbiljan korak jer prije vezanja žele biti potpuno sigurni da je to prava osoba za njih. U jednoj su anketi oženjeni muškarci u 90 posto slučajeva odgovorili da bi opet odabrali ženu s kojom su u braku.

Žene misle da ih muškarci ne slušaju jer ne kimaju glavom i ponavljaju 'da', 'može', 'tako je' i slično. Psiholozi smatraju da muškarci većinom slušaju žene kad govore, ali nemaju potrebu to potvrđivati već često i razmišljaju o izrečenom.

Ako želite vezu produbiti, dovoljno je organizirati zajedničko druženje i aktivnosti. Prema višegodišnjim istraživanjima, jači spol s partnericom se osjeća povezano ako se, primjerice, zajedno bave sportom.

Žene često imaju potrebu sve dijeliti i često razgovarati o svemu što rade ili planiraju uraditi, a muškarci češće trebaju vrijeme za sebe. Dakle, ako svira gitaru, igra golf ili ide na pivo s frendovima, nemojte prigovarati.

Ako vas zanima otkud mu uzorci ponašanja u vezi, promotrite vezu njegovih roditelja, jer on kopira svog oca. Zato vam odnos njegovih roditelja može reći što možete očekivati u budućnosti.

Još jedna pozitivna strana muškaraca je to što nisu zlopamtila. Žene češće zamjeraju muškarcima pogreške, a oni puno brže opraštaju i nemaju potrebu o tome razglabati danima.

Više vole djela nego riječi

Čini li vam se da partner vidi da ste tužni ili nesretni? Morate mu to i reći. Muškarci uglavnom nemaju preveliku moć zapažanja kad su ekspresije lica ili držanje tijela u pitanju pa previde vaše napućene usne i tužan pogled dok se vi uporno trudite skrenuti pažnju na svoj problem.

Kad napravi nešto lijepo za vas, zahvalite mu se i pokažite da ste to primijetili jer njemu je važno da to zna. Dobar dokaz za ovu teoriju je očinstvo. Studije pokazuju da su očevi više uključeni u odnos s djecom zbog djece, a supruge ih često gledaju kao konkurenta umjesto kao oca djeteta i partnera.

Ovo možda i nije tajna koju niste znali, ali muškarci zaista puno razmišljaju o seksu. Većina ih na seks pomisli najmanje jedanput na dan. Seksualnim fantazijama posvećeni su dva puta više nego žene, a i više daju mašti na volju nego njihove partnerice.

Bilo bi neobično da je samo jedna tajna vezana uz seks pa evo i druge. Muškarcima je seks jako bitan, posebno kada su u ozbiljnoj vezi. Baš kao što i žene razmišljaju, muškarcima je seks vrlo važan za ispunjenu vezu u kojoj su partneri povezani i posvećeni jedan drugom. Psiholozi ovome dodaju da muškarci vole kada žena prva započne seks jer znaju da je u pravom raspoloženju.

Iako se čini nemogućim iz ženske perspektive, psiholozi uvjeravaju da i muškarci imaju trenutke kada nisu za akciju te im treba vjerovati na riječ. Kada kažu da su preumorni ili pod stresom, to nije zato što imaju drugu, već je zaista tako.

Utjehu kod druge žene potražit će ako se ne osjećaju voljenima, pokazuju istraživanja. Neki muškarci neće prevariti suprugu, ali će se koncentrirati na karijeru ili se intenzivno baviti nekim hobijem. Kako bi se izbjegli probleme u vezi, tvrde psiholozi, partneri trebaju stalno ulagati trud i tada mogu uživati u plodovima.